Nieuw jong gezicht gezocht voor VN in New York

Nieuw jong gezicht gezocht voor VN in New York van Nationale Jeugdraad

Door: Nationale Jeugdraad  28-08-2007

Nationale JeugdraadPERSBERICHT
Utrecht, 28 augustus 2007

Nieuw jong gezicht gezocht voor VN in New York
Werving gestart voor nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties

Wie spreekt volgend jaar namens alle Nederlandse jongeren de Verenigde Naties toe? Wie gaat in gesprek met minister Koenders en ontmoet secretaris-generaal Ban Ki-moon? Jongeren hebben tot 17 september de tijd om zich kandidaat te stellen voor de functie van VN-jongerenvertegenwoordiger via www.dewereldvandevn.nl. De uiteindelijke winnaar wordt uitgeroepen tijdens de Nacht van de VN in de Melkweg in Amsterdam.

De stem van Nederlandse jongeren
De komende drie weken hebben alle jongeren van 18 tot 26 jaar de kans om zich kandidaat te stellen voor de functie van jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties. De kersverse jongerenvertegenwoordiger gaat in december 2007 samen met huidig jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest en een aantal ministers mee naar de VN-top in New York. Daarnaast spreekt hij/zij op (inter)nationale bijeenkomsten over onderwerpen als gelijkheid, milieu, mensenrechten, armoede en onderwijs. Hiermee krijgen de jongeren van Nederland een stem op internationaal niveau over onderwerpen die hen aangaan.

De aanmeldingstermijn voor de nieuwe jongerenvertegenwoordiger eindigt op 17 september. De voorronde volgt op 22 september in Hofman Café te Utrecht. Na een aantal spannende campagneweken vindt de finale plaats tijdens de Nacht van de VN op 24 oktober in de Melkweg te Amsterdam.

Ontroerende momenten
'Het is een fantastische functie’, aldus huidig jongerenvertegenwoordiger Sandra van Beest. ‘Ik denk nu aan ontroerende momenten als je met jongeren in Tanzania over HIV/Aids spreekt of naar een speech van Kofi Annan luistert. Ook is het geweldig om met inspirerende jongeren samen te werken. Maar het is natuurlijk het mooist als jouw voorstellen in VN-resoluties terecht komen.’

Gezamenlijk initiatief
De verkiezing wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad en NCDO. De Nationale Jeugdraad is de landelijke koepel van jongerenorganisaties en wil dat jongeren van 12 tot 30 jaar kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. De millenniumdoelen zijn hierbij de leidraad voor alle activiteiten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Linda Janmaat Nationale Jeugdraad, telefoonnummer 030-2303575, lindajanmaat@jeugdraad.nl.

Voor de werving van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger zijn een korte video en banners beschikbaar. Deze kunt u bij ons opvragen indien u daar geïnteresseerd in bent.

Meer informatie is te vinden op www.dewereldvandevn.nl en www.jeugdraad.nl 


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share