Wieke neemt het op voor jongeren in Europa

Door: Nationale Jeugdraad  24-06-2009

De 18-jarige Wieke Vink is gisteravond gekozen als de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. De komende twee jaar zal zij de stem van de Nederlandse jongeren laten horen in heel Europa. De verkiezing werd georganiseerd door NJR (Nationale Jeugdraad).

Wieke hoorde vorige week dat ze geslaagd is voor het vwo, dat ze volgde aan het Christelijk College Schaersvoorde in Aalten. Nog in euforiestemming slaagde ze gisteravond ook in haar doel de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken te worden. “Ik vind dit een super mooie uitdaging. Europa is de eerste schakel met de rest van de wereld. Daarom vind ik het belangrijk te laten zien wat Europa kan betekenen voor jongeren.”
De komende twee jaar zal Wieke in heel Europa met jongeren in gesprek gaan en deelnemen aan conferenties, debatten en vergaderingen, zoals het Youth Event in Stockholm. Daar komt zij, samen met haar collega-jongerenvertegenwoordiger Sanna Franssen, op voor de Nederlandse jongeren.

“Ik vind het heel belangrijk om jongeren onder de 18 en lager opgeleiden te betrekken bij Europees beleid. Nu zie ik vaak op vergaderingen vooral oudere en hoogopgeleide jongeren. Verder wil ik me graag bezighouden met kinderrechten. Het verdrag inzake de rechten van het kind bestaat twintig jaar, maar nog niet alle Europese landen houden zich eraan. Ook in Nederland valt nog winst te behalen; hier zitten kinderen van asielzoekers in de gevangenis!”. Dat Wieke zin in haar functie heeft, moge duidelijk zijn: “d’ran, zeggen we in de achterhoek”.

NJR
NJR geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen, of dat nou in hun buurt of bij de VN in New York is. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.


Contact Nationale Jeugdraad

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share