IJskoude lancering Europees subsidieprogramma Youth in Action

Door: Nederlands Jeugdinstituut  05-02-2007
Trefwoorden: Reizen, Jongeren, Subsidie

Op 1 februari ging het nieuwe Europese subsidieprogramma Youth in Action van start. Europarlementariër Kathalijne Buitenweg onthulde met kettingzaag een ijssculptuur met het nieuwe logo in Perscentrum Nieuwspoort.

Wat is Youth in Action?
Youth in Action is een Europees subsidieprogramma voor Europese projecten voor jongeren. In totaal stelt de Europese Unie 885 miljoen Euro beschikbaar voor Youth in Action, verdeeld over 27 Europese landen in de periode 2007-2013. Voor Nederlandse aanvragers is er een subsidiepot van 20 miljoen Euro, verspreid over zeven jaar. Dat betekent dat er jaarlijks geld is voor bijna 4000 jongeren verdeeld over 400 projecten.


Het doel van Youth in Action is de actieve betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij en bij Europa vergroten. Zowel jongeren zelf als organisaties, jongerenwerkers en jongerenbeleidsmakers kunnen bij Youth in Action subsidie aanvragen voor internationale buitenschoolse projecten voor jongeren. Er is subsidie voor veel verschillende activiteiten: jongeren kunnen bijvoorbeeld twee maanden tot een jaar vrijwilligerswerk doen in Zweden of samen met lokale beleidsmakers nadenken over de inrichting van een buurtplein.


Youth in Action wordt gefinancierd door de Europese Commissie en het Nederlandse Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en uitgevoerd door de afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut.Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Nuyens, Nederlands Jeugdinstituut/ Internationaal, tel: 030-2306550/ 06-45221338. www.youthinaction.nl <http://www.youthinaction.nl/> . Een persfoto (4 MB) van Kathalijne Buitenweg die met kettingzaag het ijssculptuur opent, is (rechtenvrij) beschikbaar op www.youthinaction.nl/pers.htm <http://www.youthinaction.nl/pers.htm> .


Het Nederlands Jeugdinstituut / NJi richt zich op verbetering van de kwaliteit van de zorg en dienstverlening aan jeugdigen en hun opvoeders

Trefwoorden: Jongeren, Jongerenprojecten, Ontwikkelingswerk, Reizen, Subsidie, Vrijwilligerswerk,

Contact Nederlands Jeugdinstituut

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share