Uitnodiging NVMW-gastcollege maatschappelijk werkers en de media op 17 september

Uitnodiging NVMW-gastcollege maatschappelijk werkers en de media op 17 september van Nederlandse Vereniging Van Maatschappelijk Werkers

Door: Nederlandse Vereniging Van Maatschappelijk Werkers  15-07-2009

Om professionals slagvaardiger te maken richting de media, en om de negatieve mediaberichtgeving rondom het vakgebied te verbeteren, gaan professionals nu zelf op mediatraining. Op initiatief van de werkgroep jeugdhulpverlening organiseert de NVMW een gastcollege met als onderwerp “De nieuwe professional en de media”. Maar het gastcollege is interessant voor alle sectoren in het maatschappelijk werk die de media aandacht (positief) op zich willen vestigen!
Het college geeft inzicht in de manier waarop nieuws “werkt” (wat is nieuws en wat niet – en hoe komt dat?). En staat stil bij diverse vormen van media (krant, t.v., internet). Er wordt een analyse gegeven over hoe instellingen zelf beter met media om kunnen gaan: welke rol spelen zij zelf? En worden adviezen gegeven: wat kunnen zij zelf doen om de media beter te benaderen/ te woord te staan/ “binnen te halen”?
Spreker op dit gastcollege Bart Brouwers, hoofdredacteur van SP!TS. Hij is lid van de Raad voor de Journalistiek en zit in de jury van de Zilveren Camera. Voorheen was hij onder meer hoofdredacteur van Dagblad De Limburger. Brouwers studeerde Oost-Europese geschiedenis in Utrecht en is de auteur van “Alles voor het Nieuws” (1994). Hij had ook zitting in een commissie onder leiding van Elco Brinkman, om zich samen met wat andere wijze heren te buigen over de toekomst van de geschreven pers in Nederland. (bron: www.spotligteffect.nl).
Programma:
13.00 – 14.00: ontvangst en registratie
14.00 – 14.10: opening gastcollege door NVMW
14.10 – 14.50: eerste deel gastcollege
14.50 – 15.20: pauze
15.20 – 16.00: tweede deel gastcollege
16.00 – 16.30: discussie na
16.30 – 17.00: uitdelen certificaten van deelname en napraten onder genot van een hapje en drankje


Contact Nederlandse Vereniging Van Maatschappelijk Werkers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share