Skaten in Utrecht voor de ANTI DIEET DAG

Door: Nooitmeeropdieet.nl  28-04-2008
Trefwoorden: Afvallen, Dieet, Skaten

De Internationale Anti Dieet Dag is nodig omdat de media en de samenleving in het algemeen, constant boodschappen uitzenden dat dik lelijk is, ongezond is en dat koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden. Stigmatisering en discriminatie hebben geleid tot een afslankobsessie in onze westerse wereld. Deze obsessie kan leiden tot dodelijke eetstoornissen, ongezond gebruik van pilletjes en poedertjes, gevaarlijke operaties en gezondheidsproblemen als gevolg van slechte eetgewoonten.

Onderzoek, aan het Cooper Instituut, heeft aangetoond dat bij gelijke conditie, het effect van gewicht op levensverwachting nihil is. Het is heel goed mogelijk om dikker of dik te zijn en een goede conditie of gezondheid te hebben. Het is ook goed mogelijk om slank te zijn en een slechte conditie en gezondheid te hebben. Het directe verband tussen gewicht en gezondheid of conditie is er niet.

Mensen zouden zich meer moeten richten op gezond eten en bewegen in plaats van een (streng) dieet te volgen. Afvallen gaat namelijk niet alleen om minder eten, 95% van de mensen die een dieet volgt valt terug in oude gewoontes en oud gewicht (met vaak nog wat extra kilo’s). Als diëten zouden werken was overgewicht nu niet zo’n groot probleem. Uiteindelijk lukt het alleen om af te vallen wanneer je patronen doorbreekt, gewoontes verandert, goed naar jezelf en je lichaam leert luisteren, gaat sporten, leert ontspannen en ervoor zorgt dat je lekker in je vel komt. Pas dan volgt blijvend gewichtsverlies.

Met de anti-dieet dag wordt aan mensen gevraagd één dag niet met diëten en gewicht bezig te zijn (dus niet op de weegschaal en geen calorieën te tellen). Maar zich gaan richten op lekker, gezond eten en bewegen.

Wat kun je zoal doen op Anti Dieet Dag?
Doe een dag niet aan de lijn, ook als je normaal wel dieet doet;
Denk er eens na over hoe diëten je leven beïnvloeden;
Ga een dag niet op de weegschaal en meet je zelf niet;
Herdenk de slachtoffers van eetstoornissen en onveilige afslankmethoden;
Help een eind te maken aan vooroordelen en discriminatie op grond van gewicht en omvang.
Sport en beweeg omdat het goed voelt en gezond is, niet om af te vallen;

Voor meer informatie over de Anti Dieet Dag en de skatetocht kijk op www.nooitmeeropdieet.nl of stuur een mailtje naar: [email protected]

Trefwoorden: Afvallen, Anti Dieet Dag, Antidieet Dag, Antidieetdag, Dieet, Skaten,

Contact Nooitmeeropdieet.nl

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share