ODMedia ontwikkelt vod-portal voor Kanalenkiezer.nl

ODMedia ontwikkelt vod-portal voor Kanalenkiezer.nl van Odmedia

Door: Odmedia  01-08-2007Kanalenkiezer.nl, die Nederlands grootste streaming mediaportaal claimt te zijn, gaat binnen enkele weken van start met een video-on-demand-dienst van ODMedia. De Benelux zal als pilot fungeren. In het najaar volgt een vod-portal voor de internationale broer, http://www.channelchooser.com/. Dit portaal behoort volgens ODMedia-oprichter Sjef Pijnenburg tot de top drie ter wereld in zijn soort. Momenteel is zijn bedrijf druk bezig met de afronding van internationale contentdeals om deze internationale klanttrajecten te ondersteunen.

"Kanalenkiezer.nl is een initiatief dat vier jaar geleden, als eerste initiatief in zijn soort, is gestart", aldus Pijnenburg  "Ze hebben voor ons gekozen omdat wij de enige partij zijn op het gebied van vod met een volledige a- tot z-oplossing. Bovendien hebben wij geen eigen portal in de markt staan en zijn een volledige partner voor onze klanten. Klanten van ODMedia krijgen een zeer professionele en complete dienst, waardoor ze zich kunnen focussen op het generen van traffic en omzet."

De complete catalogus van ODMedia wordt binnen de Benelux aangeboden. Verder wordt per land een catalogus gepresenteerd van lokale en internationaal gelicenseerde titels.

Er zijn volgens Pijnenburg op dit moment geen grensoverschrijdende initiatieven vanwege de complexiteit met betrekking tot rechten van films. "Hieraan hebben we het afgelopen jaar veel aandacht besteed. De internationale dekking opent mogelijke samenwerkingen met majors, maar ook marketinginitiatieven. Coca-Cola kan bijvoorbeeld een film sponsoren en dat in meerdere landen tegelijk lanceren."

Eerder deze maand meldde de ODMedia-oprichter al dat zijn bedrijf een exclusieve onlinedistributiedeal gesloten heeft met Mediatoon Interactive voor de Benelux (zie).

Op www.odmedia.nl zijn een aantal andere door ODMedia gelanceerde projecten te zien.