PACER voert een risicoanalyse uit op de Gotthard Base Tunnel

PACER voert een risicoanalyse uit op de Gotthard Base Tunnel van PACER B.V.

Door: PACER B.V.  06-07-2011
Trefwoorden: Zakelijke Dienstverlening, Projectmanagement, Interim Management

Gotthardtunnel, Zwitserland (2010)
PACER heeft voor de langste tunnel ter wereld, de Gotthard Base Tunnel (57 km) de aan te leggen spoorsysteem doorgerekend en geanalyseerd op veiligheid en beschikbaarheid. In de project heeft PACEReen RAMS analyse (zie ook Google) opgesteld voor de totale spoorconstructie van het gehele Gotthard project.

De RAMS analyse was gericht opde verschillende typen spoorconstructies waaruit het Gotthard project is samengesteld, zoals onder andere spoorconstructies op overgangen tunnel-vrije baan, vrije baan-viaducten en de overgangsconstructies zelf. Dit omvatte daardoor ook het uitvoeren van RAMS analyses voor zowel ballastspoor als ballastloze spoorconstructies.

Eén PACER medewerker vervulde hierbij fulltime werkzaamheden in Zwitserland en de rapportage was Duitstalig. Op afstand wordt ondersteuning verleend door PACER en voor de kwaliteitsborging worden tussentijdse werksessies met leveranciers en spoorspecialisten gehouden.

Dit project was 70% goedkoper uitgevoerd dan de Duitse concurrent en was één week voor de afgesproken tijd gereed. De opdrachtgever van het project, BAV, heeft alle door PACER opgestelde rapportages, zonder opmerkingen, geaccepteerd. 

Trefwoorden: bedrijfshandboeken, Interim Management, Project Management, Projectmanagement, Risicomanagement, Zakelijke Dienstverlening,