Congres-onderzoek 'Competentieprofiel Stategisch HR-manager'

Congres-onderzoek 'Competentieprofiel Stategisch HR-manager' van Rijnhuisadviseur P&o

Door: Rijnhuisadviseur P&o  12-02-2008

Al 23 jaar een waardevolle traditie: het jaarlijkse congres van de opleiding Personeel & Arbeid van Hogeschool Utrecht. Ieder jaar snijdt de Hogeschool Utrecht in samenwerking met de NVP een actueel HRM-thema aan. Met dit jaar als thema: HR-Businesspartner: ontwikkel uw eigen recept. Het congres zal plaatsvinden op dinsdag 1 april 2008. Van 14.45 uur tot ongeveer 21.30 uur delen een aantal sprekers hun kennis en ervaring en volgt u een workshop naar keuze. Locatie is Faculteit Maatschappij & Recht, Heidelberglaan 7, Utrecht (De Uithof).

CONGRES-ONDERZOEK ‘COMPETENTIEPROFIEL STRATEGISCH HR-MANAGER’

Frits Kluijtmans: “De laatste jaren heeft HRM een grote strategische waarde gekregen voor organisaties waardoor het inmiddels te belangrijk is geworden om aan een HRM-afdeling over te laten. HRM zal geheel in het licht komen te staan van een meer bedrijfskundige benadering van HR-vraagstukken”.

Wat betekenen dergelijke ontwikkelingen voor het vak, voor de HR-professie en voor het opleiden van professionals? In het kader van het congres worden vakgenoten uitgenodigd deel te nemen aan een webbased onderzoek, om te komen tot een vereist competentieprofiel van een strategisch hr-manager.

Het onderzoek wordt uitgezet vanaf 3 maart 2008. De bevindingen worden kenbaar gemaakt tijdens het congres en daaropvolgend ook aan alle respondenten.

Het onderzoek wordt gefaciliteerd door Reynaarde Talentontwikkeling en RijnhuisAdviseur P&O en wordt mede mogelijk gemaakt door NVP en Hogeschool Utrecht, Centrum voor Arbeid en Organisatie.

Meer informatie over het congres is te vinden op: www.pacongres.hvu.nl

Voor informatie over het congresonderzoek kan contact worden opgenomen met RijnhuisAdviseur P&O of Reynaarde Talentontwikkeling.