Kick off Utrechtse dansopleiding bij Ekko

Kick off Utrechtse dansopleiding bij Ekko van Roc Asa In Utrecht

Door: Roc Asa In Utrecht  12-06-2008
Trefwoorden: Theater, Muziek, Creatief

Oplossing voor jongeren met danstalent

“De kick off van onze nieuwe dansopleiding is woensdag 18 juni bij Ekko”, zegt Jesse de Doelder, “die in september start met de eerste lichting studenten!” De Doelder is projectmanager van de nieuwe mbo-opleiding Danser en Dansdocent van ROC ASA in Utrecht. “De opleiding is voor jongeren die aan de slag willen met hun danstalent en een carrière in de danswereld ambiëren.”

De Doelder: “Bij Ekko bieden we een gratis open-podium aan waar geïnteresseerde jongeren terecht kunnen voor diverse acts en presentaties over de opleiding, en waar ze zich direct kunnen aanmelden voor de audities op 19 juni. Bij onze dansopleiding kunnen ze kennismaken met allerlei dansvormen, zoals jazz, modern en klassiek. Ze beginnen breed – met allerlei basiselementen binnen de danswereld – en gaandeweg verdiept de opleiding zich, de studenten gaan zich specialiseren als danser of dansdocent. Om dat goed en praktijkgericht te doen, zoeken we samenwerking met theaters, dansgezelschappen en andere partijen.”

“De inschrijving is net gestart en nog steeds aan de gang”, zegt De Doelder. “We willen de komende twee jaren uitgroeien naar ongeveer 75 deelnemers.” Docenten vanuit de praktijk leiden de dansers in spe op tot allround danser of dansdocent. Ze leren diverse dansstijlen en lesgeven, maken een eigen productie en krijgen tips hoe ze hun kwaliteiten kunnen omzetten in een dynamisch bedrijf. Na de opleiding kunnen de studenten aan de slag als uitvoerend danser bij dansgezelschappen, tv- en theaterproducties of als dansdocent op bijvoorbeeld balletscholen en in buurthuizen. Een eigen dansschool opzetten of doorstromen naar het hbo behoren ook tot de mogelijkheden.
“De opleiding is ontstaan vanuit het werkveld”, vertelt De Doelder. “Zij speelt in op jongeren, die creatief bezig willen met hun talent, maar geen geschikte opleiding kunnen vinden. Op hen richten we ons, zodat jongeren die zich in de dans willen uiten dit kunnen ontwikkelen!”

De kick off is op woensdag 18 juni van 16-21 uur bij poppodium Ekko op de Bemuurde Weerd Westzijde 3. Meer informatie: Vraag Jesse de Doelder door te bellen (030-2330554) of email naar [email protected]

Trefwoorden: Beweging, Buurthuizen, Creatief, Dans, Dansdocent, Dansen, Dansopleiding, Danstechniek, Danstechnieken, Ekko, Hiphop, Jazz, Klassiek, Mbo, Musical, Musicals, Muziek, Opleiding, Podia, Podium, Popmuziek, Poppodium, Roc, Theater, Toneel,