Pepsi, Lay’s, Tropicana, Gatorade en Quaker voortaan onder de vlag van PEPSICO INTERNATIONAL

Door: Smiths Food Group  27-04-2006
Trefwoorden: Samenwerking, Branding, Voedingsmiddelen

Maarssen/Brussel, 27 april 2006 – Vanaf vandaag meer duidelijkheid over de verschillende afzenders van bekende merken als Pepsi, 7-up, Lay’s, Smiths, Doritos, Cheetos,Tropicana, Quaker en Gatorade. Al deze merken vallen voortaan onder PepsiCo International dat wereldwijd bekend staat om zijn diversiteit aan lekkere producten. De samenvoeging betekent dat de diverse werkmaatschappijen* van PepsiCo International in de Benelux nog nauwer gaan samenwerken. De koolzuurhoudende frisdranken Pepsi en 7- Up blijven verhandeld via de onafhankelijke bottelaars.

Eugène Willemsen, voorheen eindverantwoordelijk voor hartige snacks en ontbijtgranen, is nu eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van PepsiCo International in de Benelux. Willemsen: “Alle werkmaatschappijen van PepsiCo International staan borg voor voortdurende vernieuwing van producten, de beste smaak en steeds weer originele ideeën voor marktbenadering. Het is dan ook logisch dat deze bedrijven de afgelopen jaren steeds meer activiteiten, kennis en expertise op elkaar zijn gaan afstemmen. Door de samenvoeging verwachten we de synergie nog beter te benutten en de effectiviteit verder te vergroten. Klanten, voor wie er contractueel overigens niets verandert, zullen hiervan profiteren. We denken zo nog beter in staat te zijn in te spelen op steeds sneller veranderende consumentenvoorkeuren.”

PepsiCo International is onderdeel van PepsiCo, het derde voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Met een omzet van 32 miljard dollar is PepsiCo met 157.000 mensen actief in meer dan 200 landen. PepsiCo International is verantwoordelijk voor alle activiteiten van PepsiCo buiten de Verenigde Staten. Bij PepsiCo International in de Benelux werken ongeveer 1500 medewerkers die alle actief zijn in de segmenten dranken, hartige tussendoortjes en graanproducten. In die segmenten voert PepsiCo merken als Pepsi Cola, Tropicana (vruchtensappen), Gatorade (sportdranken), Lay’s, Smiths, Doritos, Cheetos (hartige tussendoortjes) en Quaker HO Havermout en Cruesli.

* te weten 7-Up Nederland B.V., Smiths Food Group B.V., Veurne Snack Food BVBA, Snack Ventures Europe CVA, Tropicana Looza Benelux BVBA en Quaker Trading Ltd.

Trefwoorden: Branding, Samenwerking, Voedingsmiddelen

Contact Smiths Food Group

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share