45-plussers profiteren minder van de aantrekkende economie

Door: Stichting Expertisecentrum Leeftijd  25-04-2007

Ondanks een groeiende behoefte aan personeel, profiteren ouderen veel minder van de aantrekkende economie. In het kader van het Europese project ‘Fair Play for older workers’ hebben WerkWijzer, Expertisecentrum LEEFtijd en het CWI een digitale gereedschapskist ontwikkeld, speciaal voor werkzoekenden van 45 jaar en ouder. De gereedschapskist biedt 45-plussers die op zoek zijn naar een baan handreikingen waarmee ze werkgevers hun kwaliteiten en competenties kenbaar kunnen maken.
In de digitale gereedschapskist komen alle fasen van de zoektocht naar nieuw werk op overzichtelijke wijze aan bod. De kist geeft werkzoekenden praktische handreikingen en bevat oefeningen die inzicht geven in verworven competenties en vaardigheden. Ook leert de werkzoekende over het opstarten van eigen netwerkactiviteiten en het opstellen van een goed CV. De focus ligt zowel op het vinden van een baan in loondienst als op het opstarten van een eigen bedrijf. Met enkele klikken krijgen werkzoekenden toegang tot websites van organisaties die de zoektocht naar werk begeleiden of anderszins ondersteuning kunnen bieden.
Door de beeldvorming bij veel werkgevers over 45-plussers in het arbeidsproces, profiteren 45-plussers niet genoeg van de economische opleving. Zo zouden ze duur en minder flexibel zijn en een lager werktempo hebben. Onderzoek toont aan dat deze beeldvorming niet klopt en dat het werken met 45-plussers zelfs duidelijke voordelen biedt. Om deze groep meer aandacht te geven, is CWI eind 2006 begonnen met het project Talent 45-Plus. Doel is om binnen twee jaar 30.000 extra 45-plussers aan de slag te helpen.De digitale handleiding 'Gereedschap naar werk voor 45-plussers' is te vinden op www.leeftijd.nl

Dit is een gezamenlijk persbericht van:

WerkWijzer: expertisecentrum 45-plussers en werk. (www.wwijzer.nl)

Expertisecentrum LEEFtijd: expertisecentrum op het gebied van leeftijd en levensloop. (www.leeftijd.nl)

CWI: Centrum voor Werk en Inkomen, Talent 45-plus. (www.werk.nl)Voor meer informatie:

Desirée Hilkens, trainer/adviseur Expertisecentrum LEEFtijd, tel: 030 266 2000

Utrecht, 23 april 2007


Contact Stichting Expertisecentrum Leeftijd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share