Rabobank neemt pratende website in gebruik

Door: Stichting Oogfonds Nederland  04-09-2006

Stichting Oogfonds Nederland stimuleert voorleesfunctie websites

Rabobank neemt pratende website in gebruik

Utrecht, 4 september 2006 ? Rabobank heeft als eerste bank in Nederland haar website uitgerust met de voorleesfunctie van ReadSpeaker. De voorleesfunctie zet tekst om in spraak met een natuurlijke stem. De voorleesfunctie maakt de website beter toegankelijk voor met name visueel gehandicapten en ouderen. Stichting Oogfonds Nederland juicht het initiatief van Rabobank toe. De Stichting heeft onlangs ook de voorleesfunctie voor 10 organisaties van en voor visueel gehandicapten gefinancierd. Tot nu toe is internet voor mensen met een visuele handicap vaak slecht toegankelijk. Stichting Oogfonds Nederland vindt dat meer organisaties hun websites toegankelijker moeten maken. Daarom start zij vanaf vandaag een intensieve informatiecampagne richting grote bedrijven en organisaties.

Ingrid Kolkhuis Tanke ? Prinsenberg, directeur Stichting Oogfonds Nederland: ?Onze samenleving raakt meer en meer gericht op het visuele. Het gebruik van internet speelt hierin een grote rol. Echter, de tien meest bezochte websites in Nederland zijn niet toegankelijk voor slechtzienden. De toegankelijkheid van internet voor visueel gehandicapten is een van de speerpunten van Stichting Oogfonds Nederland. Daarom hebben wij 10 organisaties van en voor visueel gehandicapten financieel ondersteund om de voorleesfunctie van ReadSpeaker te installeren?. Roel van Houten van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang vult haar aan: ?Wij zijn zeer verheugd dat Rabobank vandaag als eerste grote bank in Nederland ReadSpeaker op haar website heeft geïmplementeerd. Hiermee maakt Rabobank informatie op haar website toegankelijk voor licht tot matig visueel gehandicapten.?

ReadSpeaker is een voorleesfunctie voor websites. De voorleesfunctie zet de tekst van een website om in spraak met een natuurlijke stem. Dit verhoogt de toegankelijkheid van de website voor visueel gehandicapten, dyslectici, ouderen en mensen die de Nederlandse taal niet optimaal beheersen.

Stichting Oogfonds Nederland heeft voor 10 organisaties van en voor blinden en slechtzienden de implementatie van de ReadSpeaker voorleesfunctie gefinancierd:

- Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang ( www.sb-belang.nl )
- Retina Nederland (www.retinanederland.org )
- Maculadegeneratie Vereniging (www.maculadegeneratie.nl )
- Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (www.nvbs.nl )
- Federatie van Ouders van Visueel Gehandicapten (www.fovig.nl )
- Glaucoomvereniging (www.glaucoomvereniging.nl )
- Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden (www.lsbs.nl )
- Nederlandse Luister- en Braille Bibliotheek (www.nlbbnl )
- Kenniscentrum voor mensen met een leeshandicap (www.leeshandicaps.nl ) (under construction)
- Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten (www.nsvg.nl )


Contact Stichting Oogfonds Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share