Van scharrelslagerij tot natuurwinkel en glutenvrijshop

Van scharrelslagerij tot natuurwinkel en glutenvrijshop van Tk Glutenvrij En Biologisch

Door: Tk Glutenvrij En Biologisch  11-09-2007
Trefwoorden: Webshop, Biologisch, Glutenvrij

Ton Kwakman opende in 1993 een scharrelslagerij op de Rijnlaan te Utrecht. Twee jaar later in 1995 startte hij met het zelf maken van glutenvrije producten vlak nadat een klant in zijn winkel vroeg of hij wel eens van glutenvrij gehoord had. Dat had hij niet, maar zijn interesse was gewekt. Want, vond hij, ook coeliakiepatiënten moesten toch lekker kunnen eten.

Na veel onderzoek en uitproberen heeft hij het voor elkaar gekregen heerlijke glutenvrije kroketten en bitterballen van scharrelvlees te maken. Door de goede reacties van klanten aangespoord, bedacht hij telkens weer ander producten. Ook schakelde hij een banketbakker in om voor hem diepvriespastry zoals taarten, roomsoesje en saucijzenbroodjes en banketbakkerswaar te maken. Vol enthousiasme ging hij te werk en het assortiment breidde zich steeds meer uit.
in dezelfde tijd verdiepte zijn vrouw, Sietske Kwakman, zich steeds meer in een assortiment aan biologische producten. Deze biologische producten werden ook in de scharrelslagerij verkocht.

Toen Ton Kwakman in november 2006 plotseling overleed, hebben zijn vrouw, die vanaf het begin al betrokken was bij het bedrijf, en zijn zoon het bedrijf voortgezet. Weliswaar onder een ander naam, omdat de scharrelslagerij ophield te bestaan. De nieuwe naam werd TK (Ton Kwakman) Glutenvrij.

TK Glutenvrij houdt zich nog steeds bezig met de productie en verkoop van allerlei glutenvrije producten. Het enthousiasme van Ton Kwakman heeft tot gevolg gehad dat TK Glutenvrij op dit moment waarschijnlijk de grootste producent van glutenvrije diepvriessnacks en pastry in Nederland is. En nog steeds wordt voor de producten gebruikt gemaakt van scharrelvlees.

Sinds begin september is de winkel op de Rijnlaan veranderd in een winkel voor allerhande glutenvrije producten en is het assortiment biologische producten flink uitgebreid.
Tevens zijn de openingstijden verruimd.
In de glutenvrijshop (in de winkel op de Rijnlaan, maar ook via internet (www.glutenvrijshop.nl)) verkoopt TK Glutenvrij naast de producten die ze zelf produceert ook producten van Liberaire, Schär, Il Pane di Anna, Pandea en Valpiform.
In de natuurwinkel kunt u terecht voor ODIN groente- en vleespakketten, biologisch brood van bakkerij Verbeek, biologische zuivel, kaas en eieren, producten van Molenaartje, Ecover, Demeter, Max Havelaar, natufood en nog veel meer.

De winkel op de Rijnlaan 167 is goed bereikbaar met de auto (Knooppunt Oudenrijn, afslag Jaarbeurs) en er kan nog gratis geparkeerd worden.

TK Glutenvrij
Rijnlaan 167
3522 BJ Utrecht
030-2881333
Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 10.00 uur t/m 18.00 uur en Zaterdag van 10.00 uur t/m 16.00 uur
[email protected]
www.glutenvrijshop.nl

Trefwoorden: Biologisch, Coeliakie, Glutenvrij, Natuurwinkel, Webshop

Contact Tk Glutenvrij En Biologisch

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share