Managen van 5S: cursus met bedrijfsbezoek op donderdag 23 mei aanstaande

Door: TPF Europe  17-04-2013
Trefwoorden: six sigma, Workflow Management, Productiviteitsverbetering

In deze "open inschrijving" 5S cursus leert u welke principes aan de basis liggen van een succesvolle implementatie. In de praktijk blijkt 5S lastiger te implementeren en vol te houden dan op het eerste gezicht lijkt.  

Na deze cursus weet u welke zaken cruciaal zijn en op welke manier u wél de gewenste continuiteit kunt realiseren! In de ochtend gaan we in op de methode en wat de doel van de verschillende stappen is. Tevens zullen we een korte rondleiding bij Strukton Rail in Zutphen krijgen. We starten daarom met de cursus in Zutphen.

Strukton Rail is recent naar een nieuwe onderhoudswerkplaats verhuisd en heeft de gelegenheid aangegrepen de 5S methode voor werkplekorganisatie en -standaardisatie in te voeren. 

In de middag gaan we op bezoek bij Nacco Material Handling Group in Nijmegen. Daar heeft men inmiddels circa 7 jaar ervaring met 5S, en is in de loop van de jaren deze methode steeds beter gaan lopen, met hele goede resultaten. Tijdens dit bezoek zal uitgebreid op de succesfactoren worden ingegaan, en krijgen we een rondleiding door de fabriek.

De cursus vindt op donderdag 23 mei a.s. plaats.

Meer informatie: http://www.tpfeurope.com/5S20130523.pdf

Trefwoorden: 5s, Lean Management, omsteltijdreductie, Operational excellence, Productiviteitsverbetering, six sigma, Smed, Total Productive Maintenance, Value Stream-Mapping, Werkplekorganisatie, Workflow Management,

Andere producten en diensten van TPF Europe

TQM Facilitator / Practitioner Training van TPF Europe thumbnail
05-10-2016

TQM Facilitator / Practitioner Training

Unieke TQM Facilitator / Practitioner Training De trainingsvorm die wij u aanbieden is uniek binnen Nederland. Uniek, omdat voor het eerst op evenwichtige wijze aandacht wordt besteed aan niet alleen inhoud (de TPM-methode), maar ook aan de vereiste vormen van Organisatie & Communicatie, en aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer tijdens het traject. Deze symbiose levert duidelijk grote synergiën op ten opzichte van een afzonderlijke benadering van deze hoofdelementen.


Nieuwe TPM Facilitator / Practitioner Training van TPF Europe thumbnail
12-09-2016

Nieuwe TPM Facilitator / Practitioner Training

Unieke opzet zorgt voor snelle ontwikkeling van kennis en vaardigheden.


26-10-2010

Doorlooptijdverkorting bij logistieke processen d.m.v. Value Stream-Mapping

  Om doorlooptijdverkorting te realiseren bij logistieke processen, biedt TPF Europe de service ‘Value stream-mapping’ aan. TPF Europe is een


30-11-2009

TPF Europa en MCFE organiseren 5S-informatiemiddag

TPF Europa en Mitsubishi Caterpilar Forklift Europe organiseren 5S-informatiemiddag


Informatiemiddag 5S bij Brink Climate Systems van TPF Europe thumbnail
28-04-2009

Informatiemiddag 5S bij Brink Climate Systems

Informatiemiddag 5S bij Brink Climate Systems in samenwerking met TPF Europe BV

Woensdag 20 mei a.s. in Staphorst