De eerste managementroman voor praktijk en opleiding. Een nieuwe aanpak voor facility management.

De eerste managementroman voor praktijk en opleiding. Een nieuwe aanpak voor facility management. van Uitgeverij De Graaff

Door: Uitgeverij De Graaff  26-06-2006

Rietveld en De Rouw staan borg voor jarenlange praktijkervaring gecombineerd met een schat aan theoretische kennis. Het Rieten Dak is een managementroman, geschreven vanuit de dagelijkse praktijk. Het boek bestaat uit twee delen. In deel één volgen we Karin Brouwer die als facilitair manager in anderhalf jaar tijd haar organisatie professionaliseert. In het tweede deel zijn technieken en voorbeelden opgenomen die de lezer direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

De auteurs zijn met Het Rieten Dak een nieuwe richting opgegaan: het overbrengen van kennis zonder droge stof en een directe aansluiting op de gebeurtenissen van alledag.

Het Rieten Dak geeft veel aandacht aan vakkennis, u doet nieuwe ideeën op, raakt geïnspireerd en gemotiveerd. Het boek is geschreven voor de facility manager en iedereen die het vakgebied een warm hart toedraagt. Onderzoeken geven aan dat er onvoldoende aansluiting is tussen opleidingen en de praktijksituaties. Het Rieten Dak voorziet op dit gebied in een behoefte.

Het Rieten Dak is een praktische handleiding bij het inrichten van uw facilitaire organisatie.

Henk Rietveld heeft marketing en organisatiekunde gestudeerd en is al ruim 11 jaar werkzaam als directeur van facilitaire organisaties. Hij schrijft artikelen voor facilitaire vaktijdschriften, verzorgt colleges en lezingen.
Drs. ing. Leon-Paul de Rouw heeft organisatiewetenschap en bedrijfskunde gestudeerd in Tilburg en Eindhoven. Nu is hij senior managementadviseur en is al jaren betrokken bij innovatieve ontwikkelingen binnen bedrijfsvoering waaronder facility management. Hij is ook werkzaam als docent, schrijft artikelen en geeft lezingen.

‘Het Rieten Dak. Over de vorming van een vraaggericht facilitair bedrijf’ | Henk Rietveld & Leon-Paul de Rouw | ISBN 90-77024-21-2 | € 24,50

Een uitgave van Uitgeverij de Graaff | Postbus 779 | 3500 AT Utrecht | 030-2990051 | [email protected] | www.uitgeverijdegraaff.nl