Studentenvereniging Spontaan knapt een basisschool op tijdens MADD 2007

Door: Utrechtse Studentenvereniging Voor Sociale Betrokkenheid Spontaan  24-10-2007

Make A Difference Day is een ondertussen jaarlijks terugkerend fenomeen, dat als doel heeft om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Door het hele land kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met het doen van vrijwilligerswerk. MADD 2007 zal plaatsvinden op 2 en 3 november.
Spontaan werd zo’n 3 jaar geleden opgericht, met als doel de sociale betrokkenheid onder studenten te vergroten. De drie kernactiviteiten van Spontaan zijn hierbij: benefietactiviteiten, lezingen over maatschappelijke onderwerpen en het onder de aandacht brengen van vrijwilligerswerk, via de website en door het organiseren van eenmalige vrijwilligersactiviteiten. Op MADD ging Spontaan eerder naar de dierentuin met een groep verstandelijk gehandicapten en werd er een bezoekje gebracht aan het Universiteitsmuseum met een groep kinderen met leerproblemen.
Op zaterdag 3 november gaat Spontaan naar een openbare basisschool aan de Grote Trekdreef in Overvecht om het schoolplein een opknapbeurt te geven en een podiumpje te bouwen in de school. Voorafgaand is aan de kinderen van de school gevraagd mee te denken over een ‘nieuwe’ indeling van hun plein. Kinderen en ouders die mee willen helpen, zijn ook welkom op de dag, die bovendien feestelijk zal worden afgesloten.
De MADD-activiteit van de vereniging wordt gesponsord door Hogeschool Utrecht (HU) die de activiteit niet alleen financieel ondersteunt, maar ook promoot bij haar studenten en medewerkers. “We hopen dat Spontaan mensen inspireert en enthousiast maakt om zich ook actief in te zetten voor vrijwilligerswerk en andere activiteiten via de vereniging”, aldus Inge Noordijk van HU.
HU ondersteunt bovendien het initiatief van MADD omdat het een toegankelijke en laagdrempelige manier is om kennis te maken met vrijwilligerswerk. “Het zou mooi zijn als mensen ook na MADD de stap zetten om vrijwilliger te worden.”
Want zoals Geri Bonhof (voorzitter College van Bestuur HU) het verwoordt: “Hogeschool Utrecht levert graag een bijdrage aan MADD, omdat niet alleen werken met het hoofd, maar ook werken met het hart belangrijk is.”


Contact Utrechtse Studentenvereniging Voor Sociale Betrokkenheid Spontaan

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share