Dialyseverpleegkundigen vieren herregistratie

Door: V & Vn  14-04-2009
Trefwoorden: Verpleegkundige, Verpleegkundigen, Dialyse

Prestatie van formaat
Voorzitter van V&VN Dialyse & Nefrologie Henriëtte van Wijk is trots: "De dialyseverpleegkundigen zijn de eerste verpleegkundigen in Nederland die dit presteren. Zij hebben vijf jaar consequent en aantoonbaar hun vak bijgehouden en voldoen daarmee aan de eisen die de beroepsgroep stelt aan kwaliteit van zorg." Reden genoeg dus voor een feestje. Daarom trakteerde het bestuur van V&VN Dialyse & Nefrologie op 7 april alle aanwezigen bij de ledenvergadering op een zoete lekkernij.

Voorlopers
Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN, gaf tijdens de ledenvergadering een vlammende toespraak, waarin zij haar waardering uitsprak voor de voorlopersrol van de dialyseverpleegkundigen. "Jullie kunnen met recht trots zijn! De dialyseverpleegkundigen zetten op dit gebied de toon. Jullie waren de eersten om je vak bij te houden in een register. En nu zijn jullie ook de eersten die dat gaan doen in een deskundigheidsgebied van het landelijke Kwaliteitsregister V&V."

Kwaliteitsregister V&V
Henriëtte van Wijk: "Bij de fusie van de Landelijke Vereniging Dialyse en Transplantatie (LVDT) en V&VN was één van de meerwaarden de overgang van het LVDT herregistratiesysteem naar het Kwaliteitsregister V&V. Hiermee is een duidelijke professionaliseringsslag gemaakt binnen een register dat toekomstbestendig is. Dialyse is het eerste van 30 deskundigheidsgebieden die worden geopend in het Kwaliteitsregister V&V, het landelijke online register waarin verpleegkundigen en verzorgenden kunnen bijhouden wat zij doen aan deskundigheidsbevordering.”

Specifieke deskundigheid
Deskundigheidsgebieden bieden verpleegkundigen en verzorgenden de mogelijkheid om in het Kwaliteitsregister V&V hun vak bij te houden op hun specifieke vakgebied.

Trefwoorden: Deskundigheidsgebied, Dialyse, Herregistratie, Kwaliteitsregister V&v, Verpleegkundige, Verpleegkundigen,

Contact V & Vn

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share