Intensive Care verpleegkundigen sluiten zich aan bij V&VN

Door: V & Vn  13-01-2009
Trefwoorden: Ontwikkeling, Educatie, Verpleegkundige

In 2008 werkten NVICV en V&VN al samen aan belangrijke thema's. Langs deze weg was het mogelijk voor beide verenigingen om gemeenschappelijkheden te ontdekken en vertrouwen op te bouwen voor een definitief samengaan in 2009.

Herkenbaar
Ook als afdeling 'V&VN Intensive Care Verpleegkundigen' zullen de leden van de NVICV hun vereniging blijven herkennen. Binnen V&VN blijft de afdeling zich namelijk gewoon op de zelfde wijze inzetten voor de professionalisering, ontwikkeling, educatie en belangenbehartiging van verpleegkundigen die werkzaam zijn op een intensive care afdeling. Joyce Deggens, voorzitter NVICV: "Die herkenbaarheid is voor onze leden zeer belangrijk, en gelukkig biedt V&VN dat ook: eenheid in verscheidenheid. Door het samengaan met V&VN hebben we als IC verpleegkundigen profijt van de slagkracht van een grote landelijke organisatie. Denk bijvoorbeeld aan lobby bij de politiek. Een ander voordeel is de mogelijkheid om makkelijk en laagdrempelig samen te kunnen werken met andere disciplines op het gebied van acute zorg."

Krachten bundelen
Voorzitter van V&VN, Marian Kaljouw: "We zijn als V&VN erg verheugd met de IC verpleegkundigen de krachten te bundelen. V&VN staat met ruim 35 vakspecifieke afdelingen en platforms voor de grootste en meest diverse beroepsgroep. En de Intensive Care verpleegkundigen zijn een zeer welkome nieuwe aanwinst."

Trefwoorden: Belangenbehartiging, Beroepsvereniging, Educatie, Intensive Care, Ontwikkeling, Verpleegkundige, Verpleegkundigen

Contact V & Vn

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share