V&VN eert oud-voorzitter LEVV voor grote bijdrage aan positionering beroepsgroep

Door: Verpleegkundigen En Verzorgenden Nederland (v&vn)  09-05-2008
Trefwoorden: Beroepsgroep, Erepenning, Positieverbetering

Verpleegkundige erepenning voor Jacqueline Le Grand – van den Boogaard
V&VN eert oud-voorzitter LEVV voor grote bijdrage aan positionering beroepsgroep

V&VN heeft Jacqueline Le Grand dinsdag 7 mei onderscheiden met de Penning van Verdienste. Zij ontving deze erepenning bij haar afscheid als voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV), voor haar grote bijdrage aan de positionering van de beroepsgroepen verpleegkundigen en verzorgenden. V&VN kent de erepenning toe als uitzonderlijk bewijs van eer.

Verpleegkundig leiderschap
Jacqueline Le Grand heeft sinds haar opleiding tot verpleegkundige in 1971 als verpleegkundige en manager in de zorg gewerkt. Als organisatieadviseur werkte zij onder andere in ziekenhuizen, de eerstelijnszorg en verpleeghuiszorg. Die brede ervaring zette zij in als een van de eerste verpleegkundigen in de Raad van Bestuur van een ziekenhuis. Als lid van de commissie Werner adviseerde Le Grand over de positiebepaling van het beroep van verpleegkundige en verzorgende. In het licht van de aanbevelingen van deze commissie zijn onder andere scholingsprogramma’s voor verpleegkundig leiderschap ontwikkeld en zijn richtlijnen ontwikkeld en geïmplementeerd.

Expertise en wetenschappelijke steun
Onder het voorzitterschap van Jacqueline Le Grand vormde het LCVV (Landelijk Centrum voor Verpleging en Verzorging) zich om tot het expertisecentrum dat het LEVV nu is: een wetenschappelijke steun voor de beroepsgroepen en voor V&VN als beroepsvereniging.

Penning van Verdienste
De Penning van Verdienste reikt V&VN bij hoge uitzondering uit aan verpleegkundigen of verzorgenden die zich langdurig hebben ingezet voor de positieverbetering van de beroepsgroepen. Op de Penning van Verdienste is een hart te zien met daarbinnen twee handen. Deze afbeelding staat symbool voor de beroepen van verpleegkundige en verzorgende. Het staat tevens symbool voor de betrokkenheid en de deskundigheid die noodzakelijk zijn voor een goede uitoefening van de beide beroepen.

Jacqueline Le Grand is de vijfde verpleegkundige die de penning krijgt overhandigd. Docent-onderzoeker Francis Mensink, verplegingswetenschapper Mieke Grypdonck, oud-directeur LEVV Hanneke Hillmann en verpleegkundig onderzoeker Aart Pool gingen haar voor.
Trefwoorden: Beroepsgroep, Erepenning, Positieverbetering

Contact Verpleegkundigen En Verzorgenden Nederland (v&vn)

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share