Schrijfhulp Zorg en Welzijn

Schrijfhulp Zorg en Welzijn van Vilans

Door: Vilans  02-05-2007
Trefwoorden: Software, Zorg, Welzijn

Wat is de Schrijfhulp Zorg en Welzijn?
De Schrijfhulp Zorg en Welzijn bestaat uit een spelling- en grammaticacontrole die duizenden extra woorden en vele organisatienamen op het gebied van zorg en welzijn herkent en zo nodig corrigeert. Woorden die zijn toegevoegd aan de standaardcontrole van Microsoft® Office. Voortaan geen rode kringels meer onder goed gespelde woorden als hospices, jeugd-ggz en jobcoaching. Ook de grammaticacontrole bevat extra suggesties: wie schrijft over geestelijk gehandicapten, krijgt de tip om dit te vervangen door verstandelijk gehandicapten, mensen met een verstandelijke handicap of mensen met een verstandelijke beperking, woorden die meer van deze tijd zijn.

Verder zit de Thesaurus Zorg en Welzijn in het pakket. Dit is een elektronisch woordenboek waarin meer dan 14.000 termen uit de zorg- en welzijnssector in samenhang met elkaar worden beschreven. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen informele zorg, mantelzorg en vrijwillige zorg?

Kortom, de Schrijfhulp Zorg en Welzijn helpt bij het schrijven van teksten die lezers uit de sector aanspreken en duidelijk vinden.

Voor wie is de Schrijfhulp Zorg en Welzijn?
De Schrijfhulp Zorg en Welzijn is bedoeld voor de hele zorg- en welzijnssector: van organisaties in welzijn en maatschappelijke dienstverlening, kinderopvang, jeugdzorg, verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg tot GGD’en, MEE-organisaties, woningcorporaties, kennisorganisaties, adviesbureaus, centra voor maatschappelijke ontwikkeling en gemeentelijke Wmo-afdelingen. Ook redacties van tijdschriften of websites voor de sector kunnen er hun voordeel mee doen.

Bestellen?
De Schrijfhulp Zorg en Welzijn is voor €75 (excl. btw) als downloadproduct voor één pc te bestellen. Iedere extra gebruiker binnen een organisatie betaalt slechts €10 (excl. btw).
Bestellen kan via de website van de Thesaurus Zorg en Welzijn (www.thesauruszorgenwelzijn.nl) of via de webwinkel van Polderland Language & Speech Technology bv (www.polderland.nl).
Neem voor meer informatie contact op via [email protected] of via [email protected]

Trefwoorden: Eenheid Van Taal, Movisie, Nji, Redactie, Schrijven, Software, Spelling, Spellingchecker, Spellingcontrole, Standaardisatie, Taal, Tekstschrijven, Thesaurus, Thesaurus Zorg En Welzijn, Vilans, Welzijn, Woordenboek, Woordenboeken, Zorg, Zorg En Welzijn, Zorgsector,