EERSTE INFOTAKE - UNIEKE MECHANISCHE INFORMATIEZUIL HELPT TOERISTEN OP WEG DOOR KOOG AAN DE ZAAN

EERSTE INFOTAKE - UNIEKE MECHANISCHE INFORMATIEZUIL HELPT TOERISTEN OP WEG DOOR KOOG AAN DE ZAAN van Well Design

Door: Well Design  18-06-2007
Trefwoorden: Design, Route, Stations

EERSTE INFOTAKE - UNIEKE MECHANISCHE INFORMATIEZUIL HELPT TOERISTEN OP WEG DOOR KOOG AAN DE ZAAN

… Infostop is bekend door de informatiezuilen op stations ….

Op vrijdag 4 mei 2007 om 15.30 uur is de eerste InfoTake in Nederland in gebruikgenomen. De primeur was voor Hans Luiten, wethouder toerisme van Zaanstad. De InfoTake is een door Mathis Heller (WeLL Design, Utrecht) vormgegeven informatiezuil die aan de toerist een handige, gratis plattegrond levert. De zuil is ontworpen in opdracht van Infostop.

De InfoTake is een eigentijds vormgegeven informatiezuil, die door zijn uitstraling en formaat niet over het hoofd gezien zal worden. Het ontwerp werkt op een ingenieus mechanisch principe (low-tech) en is daardoor milieuvriendelijk en onderhoudsarm.

Door het overhalen van een hendel – rechts langs de informatiezuil – verschijnt een mooi vormgegeven, gratis A3-plattegrond met informatie over Koog aan de Zaan. De plattegrond is bedoeld om de toerist op doeltreffende wijze te informeren over bezienswaardigheden in de directe omgeving.

Om de doelgroep optimaal te benaderen is de InfoTake geplaatst bij de uitgang van het NS-station bij Koog-Zaandijk. Na het gebruik van de InfoTake heeft de toerist niet alleen een complete plattegrond in handen, maar gelijk ook een brochure van de bezienswaardigheden in de Zaanse Schans, plus drie routes in het Nederlands en het Engels. Onduidelijkheid over routes behoort daarmee tot het verleden – zowel voor de binnenlandse als de buitenlandse toerist. Daarnaast geeft de brochure informatie over winkelen in Zaanstad en over buitenactiviteiten. Elke 20 seconden kan een nieuwe toerist een InfoTake-plattegrond ontvangen.

In de komende periode zal de InfoTake op steeds meer plaatsen te bewonderen zijn, zoals in Bodegraven en op de Grote Markt in Haarlem. De InfoTake markeert de tweede stap in een succesvolle samenwerking tussen Infostop en WeLL Design. De eerste was de InfoGuide, de elektronische versie van de informatiezuil, met touch screen, die al sinds vorig jaar dienst doet op de Markt in Delft.

De InfoTake is in Koog aan de Zaan na de eerste maand al een succes met ruim 100 plattegronden per dag!

Contactinformatie:

Infostop BV: Maarten Langen T: + 31(0)334561314 F: + 31(0)334554032 E: info@infostop.nl

WeLL Design: Mathis Heller T:+ 31(0)302985832 E: , www.welldesign.comTrefwoorden: Bezienswaardigheden, Design, Infostop, Mathis, Mechanisch, Milieuvriendelijk, Plattegrond, Primeur, Productontwikkeling, Route, Stations, Succes, Vormgeven,