DUTCH NEW ART IN GELIMITEERDE OPLAGE

DUTCH NEW ART IN GELIMITEERDE OPLAGE van Wild Werk

Door: Wild Werk  02-06-2009
Trefwoorden: Schrijfwaren, Vulpen, Visconti

DUTCH NEW ART IN GELIMITEERDE OPLAGE
Visconti en Pennenland lanceren hedendaagse Art Nouveau vulpen

Stadskanaal, 2 juni 2009 – Visconti, producent van luxe schrijfwaren uit Florence, heeft samen met Pennenland een vulpen ontwikkeld. Deze pen, ‘Dutch new Art’ is speciaal voor de Nederlandse markt en in gelimiteerde oplage gemaakt.


De Dutch new Art vulpen is geïnspireerd op Jugendstil, Art Nouveau of Nieuwe kunst; een kunststroming uit de periode 1890 tot 1914. Tot op de dag van vandaag heeft deze stroming zijn sporen in de maatschappij nagelaten. De organische Jugendstil vormen worden nog altijd gebruikt in kunst en in interieurontwerpen. Belangrijke vertegenwoordigers van deze stroming waren Toorop, Cuypers, Berlage, Gaudi en Tiffany. Kunstenaars uit deze stroming hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken: een optimistisch wereldbeeld, geloof in de toekomst en een voorliefde voor het gebruik van nieuwe, moderne technieken.

Kenmerken die ook van toepassing zijn op de werkwijze van Visconti. De bovenkant van de dop van de pen is voorzien van een carneool halfedelsteen. Deze steen werkt motiverend en geeft zelfvertrouwen en beïnvloedt de schrijver positief. De pen is met Visconti’s gepatenteerde acrylverwerkingsmethode in een oranje kleurstelling geproduceerd en voorzien van filigrein zilver. De Dutch new Art vulpen is een eerbetoon aan Art Nouveau en de eerder genoemde kunstenaars. De pen wordt in een gelimiteerde oplage van 99 stuks gemaakt en exclusief op de Nederlandse markt aangeboden.

Details:
Dutch new Art
Limited edition: 99 stuks
Formaat: medium
Materiaal: oranje acryl
Filigrein: zilver
Vulsysteem: vast zuigermechaniek
Clip: Visconti clip, oranje ingelakt
Top: voorzien van een carneool halfedelsteen
Penpunt: 14kt wit goud XF, F, M, B
Adviesverkoopprijs: € 550,-

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: http://www.pennenland.nl

Meer informatie en beeldmateriaal
Pennenland, Bart Koster, tel: 0599 648795, email: [email protected]
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: [email protected]

Trefwoorden: Pennenland, Schrijfwaren, Visconti, Vulpen