EPiServer sluit partnership met Lightmaker

Door: Wild Werk  24-03-2009
Trefwoorden: Design, Episerver

EPiServer, ‘s werelds snelst groeiende leverancier van Web Content Management (WCM) platforms, kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst met websitebouwer en -ontwikkelaar Lightmaker Amsterdam aan. Lightmaker gaat het EPiServer platform inzetten als basis voor interactieve media projecten.

Lightmaker Amsterdam gaat projecten realiseren op basis van het EPiServer platform. Dit houdt in dat het bedrijf websites en -toepassingen gebaseerd op het platform kan verkopen en implementeren, inclusief de bijbehorende dienstverlening. Lightmaker Amsterdam creëert met media, design en technologie een antwoord op de vraag van klanten. Waarbij nieuwe ervaringen op het gebied van applicaties en interactie met gebruikers centraal staan. Het sluiten van dit partnership met Lightmaker Amsterdam is een belangrijke uitbreiding van EPiServer’s partnerkanaal.

“EPiServer geeft ons de mogelijkheid op een eenvoudige manier interactieve webomgevingen te bouwen, met daarop bij voorbeeld onze zelf ontwikkelde applicaties,” aldus Pascal Haakmat, technisch directeur van Lightmaker Amsterdam. “Onze klanten willen dat wij een speciale site opleveren, een site die de bezoeker een unieke ervaring bezorgt, met dynamische beelden, interactie en gepersonaliseerde content. Wij maken daarvoor natuurlijk gebruik van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke technologieën. De nieuwe mogelijkheden die EPiServer biedt, geven het creatieve proces van onze designers weer een nieuwe boost!”

“Lightmaker Amsterdam is een waardevolle uitbreiding van ons partnernetwerk. Lightmaker is een full-service, online digital bureau, dat online business applicaties ontwikkelt en daarnaast consultancy, design en hosting levert. Een klant kan dus bij één partij terecht voor zijn totale online communicatie en bedrijfsvoering,” aldus Marten Kruisinga, Country Manager EPiServer Benelux.
EPiServer is een relatief nieuwe speler in de regio; in september 2008 is de Benelux vestiging in Haarlem onder leiding van Marten Kruisinga geopend. Het EPiServer platform is uitsluitend via partners verkrijgbaar. Lightmaker Amsterdam is een populair full service online digital agency en levert consultancy, design en hosting. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf online applicaties en internet sites.

Over EPiServer www.episerver.com
EPiServer is ‘s werelds snelst groeiende leverancier van Web Content Management (WCM) platforms. Meer dan 2.500 klanten over de hele wereld gebruiken EPiServer CMS voor het creëren van collaboratieve en attractieve Web sites. EPiServer CMS is de basis van meer dan 8.500 Web sites en wordt dagelijks door meer dan 130.000 Web editors gebruikt. EPiServer levert haar Web Content Management platform via een uitgebreid netwerk van meer dan 300 partners in 25 landen. EPiServer is een Microsoft Gold Certified Partner, met een AAA-ranking door Dun & Bradstreet sinds 2000. Het bedrijf is in 1994 opgericht en heeft kantoren in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, Engeland en Zuid Afrika.

Over Lightmaker www.lightmaker.nl
Lightmaker Amsterdam is onderdeel van de Lightmaker Group. De Lightmaker Group heeft meerdere vestigingen in de wereld, zoals Tunbridge Wells (UK), Orlando (VS) en Vancouver (Canada). Deze vestigingen werken nauw samen op het gebied van het uitwisselen van expertise en productie capaciteit.

Meer informatie:
EPiServer, Marten Kruisinga, +31 (0)23 7114477, marten.kruisinga@episerver.com
Lightmaker, Jan van Boesschoten, +31 (0)20 52 89 406, jan.vanboesschoten@lightmaker.com
WILD werk, Jeanette de Wilde, +31 30 2900059, jeanette@wildwerk.nl 

Trefwoorden: Design, Episerver