Everett breidt uit naar Italië en India

Door: Wild Werk  02-12-2008

Nieuwegein, 2 december 2008 – Everett heeft een meerderheidsbelang in het Italiaanse ePOSSE s.r.l. verworven. Dit bedrijf is een system integrator die zich richt op ontwerp en implementatie van zogenaamde ‘distributed architectures’. ePOSSE zal onder de naam Everett Italia voortbestaan. Daarnaast heeft Everett de activiteiten van het Offshore Development Centre in Bangalore verzelfstandigd en Everett India opgericht.

Sinds 1 december 2008 heeft Everett de meerderheid van de aandelen van ePOSSE in handen. ePOSSE bestaat sinds 2003 en implementeert oplossingen op het gebied van infrastructuur, gebaseerd op Portal, Identity & Acces Management (IAM) en Messaging producten. In Italië is ePOSSE een van de belangrijkste partners van Sun Microsystems. Everett en ePOSSE hebben in het recente verleden in een aantal grote projecten, waaronder een Acces Management project bij Reuters, samengewerkt.

De synergie tussen beide bedrijven en het strategische voordeel op langere termijn hebben geleid tot de overname en oprichting van Everett Italia. Het Everett team wordt uitgebreid met hoogopgeleide en vakbekwame Italiaanse specialisten. De Portal en IAM markt waarin Everett zich beweegt, groeit gestaag. Het samengaan van Everett en ePOSSE zorgt ervoor dat de technologische kennis die de implementatie van deze complexe architecturen vereist, in heel Europa ingezet kan worden.

“Naast verdieping in kennis en kunde onder onze groep van medewerkers, biedt de overname in Italië – als vierde economie van Europa – een groot potentieel voor onze dienstverlening, vooral in de (semi) overheid en de financiële sector. Door deze stap verkrijgt Everett direct voet aan de grond in Italië!”, aldus Danny de Vreeze CEO Everett.

Buiten Europa was Everett al anderhalf jaar actief met een Tech Centre in Bangalore, India. Het bedrijf werkte op dit vlak samen met LG CNS Global. Om de mogelijkheden van het Tech Centre nog verder te kunnen benutten, heeft Everett besloten Everett India op te richten. Dit kennis- en technologiebedrijf houdt zich bezig met on-site software ontwikkeling en off-shore delivery. Everett India is, net als Everett Nederland en Everett UK, onderverdeeld in competence centers. Deze kenniskweekvijvers geven Everett de mogelijkheid te investeren in technische kennis en deze direct te vertalen naar ‘state-of-the-art’ oplossingen voor klanten.

Over Everett
Everett is opgericht in Nederland in 1999. Everett is specialist in Identity & Access Management, SOA, Applicatie, Integratie, Search en Portaal oplossingen, met een duidelijke focus op nieuwe technologieën en concepten. Volgens Everett is middleware dé oplossing voor de vereiste flexibele ICT omgeving. Everett streeft naar ‘thought leadership’ op alle expertisegebieden en wil werken als ‘trusted advisor’ in iedere bedrijfstak. Everett heeft kantoren in Nederland, Engeland, Italië en India. Meer informatie over Everett: http://www.everett.nl .

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Everett: Gerald Horst, [email protected], +31 30 659 2255
of
WILD werk: Jeanette de Wilde, [email protected], +31 30 290 0059