Identiteitsmanagement – beheersen van identiteiten

Door: Wild Werk  03-11-2008

Identiteitsmanagement – beheersen van identiteiten
Everett’s Rob van der Staaij schrijft toegankelijk boek over complexe materie

Nieuwegein, 3 november 2008 – Het boek ‘Identiteitsmanagement – beheersen van identiteiten’ is vanaf deze maand verkrijgbaar. Rob van der Staaij, Principal Consultant bij Everett en auteur, geeft de lezer een helder overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, standaarden en technieken op het gebied van identiteitsmanagement.

Identiteitsmanagement (identity management) is in de huidige informatiemaatschappij één van de meest belangrijke disciplines. Een groot aantal actuele vraagstukken heeft raakvlakken met dit fenomeen. Denk hierbij aan privacy, identiteitsfraude en transparantie en efficiency in het toekennen van autorisaties – een vereiste van veel moderne regelgevingen.

In het boek ‘Identiteitsmanagement – beheersen van identiteiten’ geeft Van der Staaij een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, standaarden en technologieën op dit gebied. Hij beschrijft deze complexe materie in begrijpelijke bewoordingen, waardoor het boek relevant is voor een brede doelgroep. Zowel beleidsmakers, managers en bestuurders als auditors, beveiligingsdeskundigen en ICT-professionals hebben met dit boek een waardevol naslagwerk in handen.

Van der Staaij heeft twintig jaar ervaring op de terreinen identity management, digitale fraude, security, risk management en compliance. Hij werkt als Principal Consultant bij Everett en geeft leiding aan het competence center ‘Governance, Risk Management & Compliance’. Eerder vervulde hij rollen als management consultant en competence leader bij onder andere Atos Origin, Capgemini en Ordina. In die hoedanigheid heeft hij diverse grote tot zeer grote organisaties begeleid bij de invoering van een identiteitsmanagementomgeving.

Het boek ‘Identiteitsmanagement – beheersen van identiteiten’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Tutein Nolthenius en is te koop bij alle bekende boekwinkels en boekenwebsites voor een bedrag van € 29,-.

Over Everett
Everett is opgericht in Nederland in 1999. Everett is specialist in Identity & Access Management, SOA, Applicatie, Integratie, Search en Portaal oplossingen, met een duidelijke focus op nieuwe technologieën en concepten. Volgens Everett is middleware dé oplossing voor de vereiste flexibele ICT omgeving. Everett streeft naar ‘thought leadership’ op alle expertisegebieden en wil werken als ‘trusted advisor’ in iedere bedrijfstak. Everett heeft kantoren in Nederland, Engeland en India.
Meer informatie over Everett: http://www.everett.nl.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Wilt u meer informatie of wilt u een recensie exemplaar van het boek aanvragen,
neem dan contact op met:

Everett: Rob van der Staaij, www.robvanderstaaij.nl, +31 6 39 11 05 73
of
WILD werk: Jeanette de Wilde, [email protected], +31 30 290 0059