Leonard van der Hoeven associé bij Sense Sourcing

Leonard van der Hoeven associé bij Sense Sourcing van Wild Werk

Door: Wild Werk  01-07-2008

Van der Hoeven (1951) heeft veel gezien op het vlak van in- en outsourcing. Als directeur Procurement is hij mede verantwoordelijk geweest voor de grote transacties van ING. Gedurende zijn loopbaan heeft Van der Hoeven een duidelijke visie ontwikkeld: “Veel bedrijven gaan over tot outsourcing naar aanleiding van intransparantie, een te hoog kostenniveau of een gebrek aan bestuurbaarheid. Sterker nog, ik zie veel bedrijven overgaan tot outsourcing puur omdat het een markttrend is. Vaak geeft dat een betreurenswaardig resultaat.”

Van der Hoeven is reeds bij ING in contact gekomen met Sense Sourcing, waar het bedrijf mede de verantwoordelijkheid had voor de implementatie van een van de grootste outsourcingsprojecten. De visie van Sense Sourcing is voor hem doorslaggevend. Van der Hoeven: “Sense Sourcing legt een vernieuwende visie op tafel. Zij benaderen dit soort vraagstukken totaal anders. Sourcing, zowel insourcing als outsourcing, wordt bezien als het herontwerpen en opnieuw inrichten van de waardeketen als geheel. Sense Sourcing legt – als enige partij in de markt - een direct verband tussen de externe marktpositionering van een bedrijf, de inrichting van de waardeketen en de eventueel daarvan afgeleide in-/outsourcingsbeslissingen. Dat is waar het dus echt om gaat. Een essentiële zienswijze waar ik me bewust aan verbind.” Van der Hoeven zal als Account Director werken aan de verdere marktontwikkeling van Sense Sourcing.

Van der Hoeven is zijn carrière begonnen bij de Westland/Utrecht Hypotheekbank in diverse management functies. Daarna heeft hij bij Nationale Nederlanden de functies van Directeur Hypotheken en Directielid Leven bekleed. Als Programmadirecteur voor de bouw van het mobiele net voor Libertel (nu Vodafone) heeft hij binnen een jaar een schijnbaar onmogelijke opdracht succesvol uitgevoerd. Zijn carrière in de financiële industrie heeft hij afgerond met diverse directie functies binnen ING Bank Nederland en Europa.

Over Sense Sourcing
Sense Sourcing is een onafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in het succesvol maken van waardeketens en sourcing relaties. Sense Sourcing vertaalt de externe marktpropositie van bedrijven naar onderliggende waardeketens. Op basis hiervan helpt het bedrijf tevens haar klanten in- en outsourcingstrategieën te ontwikkelen. Sense Sourcing levert interim- en programmamanagement en neemt verantwoordelijkheid voor zowel definitie, implementatie als executie. Klanten zijn vooraanstaande profit en non-profit organisaties. Sense Sourcing is geassocieerd met Boer & Croon.

Meer informatie en beeldmateriaal:
Sense Sourcing, Wim Vrijmoeth, [email protected], 079 331 9399
of
WILD werk, Jeanette de Wilde, [email protected], 030 290 0059