Mirabeau kiest voor Maconomy

Door: Wild Werk  09-08-2006

De dienstverlening van Mirabeau varieert van online marketing en user interface design tot enterprise portal architectuur en applicatie beheer. Eind 2005 riep vakblad Emerce Mirabeau naar aanleiding van een onderzoek door TNS/NIPO uit tot beste internetbureau van Nederland. Vanuit een full-service organisatie overziet Mirabeau de creatieve en technische aspecten van zijn opdrachtgevers; van marketingstrategie tot applicatie beheer. De 120 professionals van Mirabeau werken op een gestandaardiseerde manier, waarbij specialisten in multidisciplinair teamverband samenwerken aan projecten. Deze projecten variëren van ontwerp en ontwikkeling van marketing gedreven websites tot proces gedreven online bedrijfskritische applicaties.

Mirabeau werkt met verschillende systemen voor projectadministratie, financiële administratie en resource planning. Gezien de aard van de werkzaamheden en de daaruit voortvloeiende hoeveelheid input in deze systemen, wilde Mirabeau de informatie graag in één geïntegreerd systeem opslaan, de Maconomy Consulting Solution. Deze oplossing integreert software voor financiële en projectadministratie, Human Resources, CRM en Resource planning. Maconomy verzorgt de implementatie en het onderhoud en biedt support. Daarnaast is de Maconomy Consulting Solution eenvoudig uit te breiden en aan te passen aan veranderingen waarmee het snel groeiende Mirabeau te maken heeft.

Mirabeau gebruikt verschillende systemen voor het vastleggen van informatie over bijvoorbeeld de voortgang van projecten, urenregistratie en financiële rapportages. In de praktijk blijkt dit erg arbeidsintensief te zijn en te leiden tot versnippering van gegevens. Omdat Mirabeau-specialisten vanuit diverse disciplines op projecten werken, is het van groot belang dat er inzicht is in werkzaamheden, voortgang, beschikbaarheid van mensen etc. De Maconomy Consulting Solution maakt dit mogelijk. ”Door de integratie van systemen en de mogelijkheden op het gebied van rapportage kunnen we onze werkzaamheden beter op elkaar afstemmen”, aldus Godfried Bogaerts van Mirabeau. “Daarnaast geeft de Maconomy oplossing beter inzicht in de (te verwachten) tijdsbesteding van de aanwezige resources en kunnen we onze projecten beter plannen.”

Maconomy heeft op de Mirabeau situatie toegespitste demonstraties verzorgd: op het vlak van project administratie, Resource planning, CRM, Human Resources en financieel. Deze demonstraties waren afgestemd op de wensen van Mirabeau: op hun type projecten en beschikbare resources. In november 2006 is de gehele implementatie afgerond en zijn alle systemen en processen samengebracht in één Maconomy systeem.

Over Mirabeau
Mirabeau is een van de meest toonaangevende full-service dienstverleners in de markt van websites en online applicaties. Het bedrijf heeft met meer dan 120 werknemers verdeeld over vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Vakblad Emerce heeft Mirabeau eerder uitgeroepen tot het beste webbureau in Nederland. Klanten zijn onder andere Funda.nl, Martinair, Connexxion, ABN AMRO, FD Mediagroep en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Over Maconomy
Maconomy is een wereldwijde leverancier van industriespecifieke business solutions voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening, met name consultancy- en communicatiebureaus. Maconomy business solutions zijn ontworpen om beheer en controle van projecten en processen binnen afdelingen en organisaties te verbeteren. Op open staandaarden gebaseerde Maconomy systemen geven real-time inzicht in de bedrijfsprocessen binnen een organisatie en verbeteren de controle op de bedrijfsvoering. Dit gebeurt met behulp van Maconomy’s innovatieve technologie en de kennis van de cruciale behoeftes van bedrijven en organisaties die op projectbasis mensen en diensten leveren. Maconomy heeft wereldwijd meer dan 86.000 gebruikers, waaronder Avnet Enterprise Solutions, Deloitte, Edelman, Philips Design, Pricewaterhouse Coopers, KPMG en Publicis Groupe. Maconomy A/S is opgericht in 1989 en het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen. Meer informatie: http://www.maconomy.nl .