NIEUWE VISCONTI OPERA COLLECTIE: ELEMENTS

NIEUWE VISCONTI OPERA COLLECTIE: ELEMENTS van Wild Werk

Door: Wild Werk  30-09-2008
Trefwoorden: Vulpen, Balpen, Visconti

STADSKANAAL, 30 september 2008 – Visconti, het exclusieve Italiaanse pennenmerk, lanceert een compleet vernieuwde Opera collectie onder de naam ‘Elements’. De Opera Elements pennen verwijzen naar de natuur en weerspiegelen de elementen. De pennen zijn overeenkomstig het ‘squaring the circle’ principe - de wiskundige berekening van het rond maken van een vierkant – ontworpen.

De vijf elementen
De Opera Elements collectie is gebaseerd op de vijf elementen: blauw (water), rood (vuur), zwart (aarde) en bruin (lucht). Het vijfde element, de geest of ziel (wit), is in alle modellen en kleuren verwerkt. Het witte deel in de pennen symboliseert de beweging in de natuur en de omgeving. De witte kleur is op een bijzondere manier aan de pennen toegevoegd.

Pennen in de ‘squaring the circle’ serie worden normaal gesproken in verticale richting uit een blok gekleurd hars geboord. Het blok hars voor de Elements serie wordt opgebouwd in lagen wit, afgewisseld met de gewenste kleur. Vervolgens worden de pennen onder een hoek van 45 graden uit het materiaal geboord waardoor de ‘ziel’ van het materiaal zichtbaar wordt.

Unesco
Visconti maakt een statement door de introductie van een pennencollectie die verwijst naar de natuur en roept hiermee op zuinig te zijn op onze omgeving. De filosofie achter deze pennen heeft de officiële goedkeuring van de UNESCO. Visconti is sponsor van het congres ‘The role of hydrology in water resources management’ van 13 t/m 16 oktober 2008 in Capri en van het ‘World conservation congress’ in Barcelona van 5 t/m 14 oktober 2008. Deelnemers krijgen een pen uit de Opera Elements collectie.

Technische specificaties
De dop van de vulpen en de rollerpen sluit door middel van een zogenaamd ‘Hook Safe Lock’ sluitsysteem. Dit systeem is overgenomen uit de Divina collectie en zorgt ervoor dat - door middel van een V-vormige bajonetsluiting en een verende binnendop - de dop slechts een kwartslag gedraaid hoeft te worden om te openen of te sluiten.

De collectie: vulpen, roller, balpen, vulpotlood 0,7 mm
Materiaal: gemarmerd hars in 4 kleuren
De vulpen: 14kt gouden penpunt F-M-B, converter vulsysteem

Advies verkoopprijzen:
Vulpen € 420,-
Balpen € 240,-
Roller € 285,-
Vulpotlood € 275,-

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: http://www.pennenland.nl .

Meer informatie en beeldmateriaal
Pennenland, Bart Koster, tel: 0599 648795, email: [email protected]
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: [email protected]

Trefwoorden: Balpen, Pennenland, Rollerpen, Visconti, Vulpen