Remco Timmermans senior consultant bij Sense Sourcing

Remco Timmermans senior consultant bij Sense Sourcing van Wild Werk

Door: Wild Werk  22-01-2009

Vanaf 1 januari j.l. is Remco Timmermans in dienst bij Sense Sourcing Management BV. Timmermans is bedrijfskundige en gespecialiseerd in Business Process Outsourcing, Organization Design en Business Process Management.

Timmermans (1970) heeft ruime ervaring in het aansturen van projecten op het gebied van grootschalig organisatie (her)ontwerp, processen en IT verbeteringen en BPO, met name in de IT en Financial Services industrie. Hij is in staat strategieën te vertalen naar concrete processen en organisatorische ontwerpen. Als senior consultant van Sense Sourcing zal hij zich in eerste instantie richten op advies bij een grote financiële instelling. Daarnaast zal hij zich concentreren op het verder ontwikkelen van de Sense Sourcing modellen en kennis databank.

Timmermans was als Global Process Manager bij Oracle Financing verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wereldwijde processen voor de financiering en leasing van software. Daarnaast hield hij zich bezig met verbeterprojecten binnen de Financing Operations Group, inclusief de implementatie van Shared Services Centra. Ook zorgde hij voor het opnieuw definiëren van de end-to-end financieringsprocessen en de oprichting van een online Project Management Office voor de standaardisatie van interne projecten.

Tot 2006 vervulde Timmermans de functie van Global Business Process Manager bij Hewlett-Packard Financial Services. Hij was het aanspreekpunt voor Business Process Outsourcing en verantwoordelijk voor de prestaties van meer dan honderd mensen die binnen de Shared Services Centra in India en Mexico werkzaam waren. Hij ontwikkelde, implementeerde en beheerde Service Level Agreements tussen Leasing Operations en de Shared Service Centra. Daarnaast gaf hij leiding aan het wereldwijde reorganisatieteam na de Compaq-HP-merger.

Timmermans heeft met veel passie een aantal expedities in Arctische gebieden geleid. Met deze ervaring heeft hij een nieuw business concept vormgegeven waarin psychologische typologie met Arctische expedities wordt gecombineerd tot een krachtig teambuilding concept. Een concept dat Sense Sourcing prima kan inzetten binnen haar propositie.

Over Sense Sourcing
Sense Sourcing is onafhankelijk en gespecialiseerd in het succesvol maken van waardeketens en sourcing relaties. Het bedrijf vertaalt de externe marktpropositie van ondernemingen naar onderliggende waardeketens en helpt klanten op basis hiervan in- en outsourcingstrategieën te ontwikkelen. Sense Sourcing levert interim- en programmamanagement en neemt verantwoordelijkheid voor zowel definitie, implementatie als executie. Klanten zijn vooraanstaande profit en non-profit organisaties. Sense Sourcing is geassocieerd met Boer & Croon.

Meer informatie en beeldmateriaal:
Sense Sourcing, Wim Vrijmoeth, info@sensesourcing.nl, 079 331 9399
of
WILD werk, Jeanette de Wilde, jeanette@wildwerk.nl, 030 290 0059