Sense Sourcing lanceert Sourcing Self Assessment - gratis tool voor snel inzicht

Door: Wild Werk  10-02-2009

Sense Sourcing lanceert Sourcing Self Assessment
Gratis tool voor snel inzicht 

Sense Sourcing introduceert vandaag Sourcing Self Assessment (SSA): een eenvoudige, gratis tool die via Internet beschikbaar is. SSA geeft snel inzicht in de status van bestaande sourcing overeenkomsten en/of projecten en wordt afgesloten met een onafhankelijk advies.

De Sourcing Self Assessment tool vraagt de gebruiker zelf kritisch naar zijn sourcing vraag en aanpak te kijken. Waardecreatie wordt centraal gesteld. Van belang zijn de gehanteerde uitgangspunten, de verdeling, interne afhandeling, externe inkoop, de definitie van het startpunt en het verbeterproces van lopende trajecten.

“In de basis weerspiegelt de sourcing vraag de manier waarop organisaties de waardeketen inrichten, zodat deze aantoonbaar bijdraagt aan hun doelstelling,”aldus Wim Vrijmoeth, Managing Partner van Sense Sourcing. “De SSA tool geeft snel inzicht in de componenten waaruit de waardeketen is opgebouwd, in de status van bestaande sourcing overeenkomsten en/of projecten en geeft een onafhankelijk advies, waarin globaal diverse mogelijkheden worden geschetst.”

Sense Sourcing heeft op basis van jarenlange praktijkervaring de meest belangrijke factoren voor succes van sourcing ondergebracht in een model. Op basis van dit model is Sourcing Self Assessment ontwikkeld. De gebruiker van dit model dient 25 vragen te beantwoorden. Op basis hiervan krijgt hij in zeer korte tijd inzicht in de onderdelen van het model waarop goed wordt gescoord en de onderdelen die aandacht vragen.

Het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout heeft met behulp van het SSA tool een kritische blik geworpen op haar sourcing strategie. “Uit het assessment kwam al snel naar voren op welke punten we beter inzicht moesten krijgen in de besluitvorming rondom sourcingsprojecten. Het is effectief en heeft gezorgd dat we snel kunnen acteren,” zegt Rinus van Riel, lid Raad van Bestuur. “Sense Sourcing onderzoekt met ons hoe we dit het beste kunnen aanpakken en daarmee een deel van de bedrijfsvoering van het Amphia Ziekenhuis beter kunnen inrichten, zodat we als ‘gezond ziekenhuis’ de toekomst tegemoet kunnen zien.”

Het SSA advies is gebaseerd op een beperkte hoeveelheid informatie en kan daarom beschouwd worden als een indicatie van de richting waarin gedacht moet worden. Uiteraard is meer gedetailleerd onderzoek nodig om tot een gefundeerd plan van aanpak en inrichtingsontwerp te komen. Sense Sourcing levert hiervoor de methodologie en tools, maar kan ook een plan ontwikkelen voor de implementatie ervan. De Sourcing Self Assessment tool is gratis beschikbaar op: www.sensesourcing.nl/ssa.

Over Sense Sourcing
Sense Sourcing is onafhankelijk en gespecialiseerd in het succesvol maken van waardeketens en sourcing relaties. Het bedrijf vertaalt de externe marktpropositie van ondernemingen naar onderliggende waardeketens en helpt klanten op basis hiervan in- en outsourcingstrategieën te ontwikkelen. Sense Sourcing levert interim- en programmamanagement en neemt verantwoordelijkheid voor zowel definitie, implementatie als executie. Klanten zijn vooraanstaande profit en non-profit organisaties. Sense Sourcing is geassocieerd met Boer & Croon.

Meer informatie en beeldmateriaal:
Sense Sourcing, Wim Vrijmoeth, [email protected], 079 331 9399
of
WILD werk, Jeanette de Wilde, [email protected], 030 290 0059