VISCONTI LIMITED EDITION: DE BIJBEL

VISCONTI LIMITED EDITION: DE BIJBEL van Wild Werk

Door: Wild Werk  16-10-2008
Trefwoorden: Visconti, Pennenland

SERIE MYSTIC PEN OPGEDRAGEN AAN ALLE RELIGIES IN DE WERELD
VISCONTI LIMITED EDITION: DE BIJBEL


Stadskanaal, 16 oktober 2008 – Visconti, het exclusieve Italiaanse pennenmerk, laat zich in de ontwerpen van zijn pennen inspireren door de actualiteit en door thema’s waar de gehele mensheid zich mee bezig houdt. Religie is zo’n onderwerp; Visconti draagt een serie limited edition pennen op aan alle geloven in de wereld. In de serie ‘Mystic Pen’ verschijnt als eerste ‘de Bijbel’.

Wetenschap en ethiek, religie, scheiding van staat en kerk en secularisme behoren tot de grote thema’s waar de mensheid over filosofeert en waardoor veel tegenstellingen ontstaan. In het vorige millennium leken wetenschap en rationalisme, vooral in de geïndustrialiseerde landen, de overhand te krijgen. Maar door de globalisering en het effect van 11 september is religie, vanuit spiritueel oogpunt maar helaas ook door conflicten een veel belangrijker rol in het dagelijks leven gaan spelen. Ook in de politiek staat religie hoog op de agenda.

Visconti vindt het belangrijk om zijn pennen de aspecten die van invloed zijn op het leven mee te geven. De gelimiteerde serie pennen ‘Mystic Pen’ is opgedragen aan alle religies in de wereld.

De eerste in deze serie is ‘de Bijbel’, het meest gedrukte en gelezen boek ter wereld. De Bijbel vertegenwoordigt twee grote religies, het Jodendom en het Christendom.

De Christelijke Bijbel
De pen wordt gedraaid uit ivoorkleurige hars. De houder en de dop hebben dezelfde omvang. Op de houder staan verhalen uit het oude testament afgebeeld: Adam en Eva, de ark van Noach, David en Goliath, Abraham en Isaak, Mozes en de 10 geboden. Op de dop staan afbeeldingen uit het leven van Jezus, geboorte, doop, het laatste avondmaal, hemelvaart. Op de bovenkant en op de blinde dop zijn tien facetten aangebracht in de vorm van de stenen tafels. Op de blinde dop (onderaan de houder) zijn de facetten in het Hebreeuws gegraveerd met de 10 geboden. Ten slotte bevindt zich, verborgen onder de blinde dop, de heilige graal die gebruikt wordt om het vulsysteem te bedienen.

De gebruikte techniek:
De tekeningen, geïnspireerd door de houtsneden van Durer, zijn uitgevoerd in scrimshaw. Dat wil zeggen: de pennen worden gegraveerd, de gravering wordt opgevuld met kalligrafie inkt. Na het drogen van de inkt wordt de pen gepolijst en vervolgens door de heer Claudio Mazzi handmatig ingekleurd. Deze techniek is nooit eerder op een pen gebruikt en wordt volledig door Visconti in Florence, Italië uitgevoerd.

Gelimiteerde oplage, 999 vulpennen in vermeil met zwart ingekleurd scrimshaw
Gelimiteerde oplage, 199 rollers in vermeil met zwart ingekleurd scrimshaw
Gelimiteerde oplage, 99 vulpennen in antiek goud 750 met sepia ingekleurd scrimshaw
Materiaal: ivoorkleurige hars
Penpunt: 18kt goud met ivoorkleurige inktgeleider
Vulsysteem: powerfiller

De Joodse Bijbel
De basis van deze pen is dezelfde als die van de Christelijke Bijbel. Het materiaal, de metalen en de gravering van de 10 geboden in het Hebreeuws zijn gelijk. Waar de Christelijke Bijbel, door de gebruikte kleuren meer Renaissance is, is de Joodse editie eenvoudiger uitgevoerd. Met andere woorden meer orthodox. De houder is voorzien van dezelfde afbeeldingen uit het oude testament. Aangezien de Joodse Bijbel geen nieuw testament kent, is de dop voorzien van een gebed voor de klaagmuur. Onder de blinde dop bevindt zich de gouden koepel van de tempelberg.

Gelimiteerde oplage, 999 vulpennen in sterling zilver met zwart ingekleurd scrimshaw
Gelimiteerde oplage, 199 rollers in sterling zilver met zwart ingekleurd scrimshaw
Gelimiteerde oplage, 99 vulpennen in antiek goud 750 met sepia ingekleurd scrimshaw
Materiaal: ivoorkleurige hars
Penpunt: 18kt goud met ivoorkleurige inktgeleider
Vulsysteem: powerfiller

De pennen zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 2.200,-.

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: http://www.pennenland.nl. Meer informatie over Visconti: http://www.visconti.nl.

Meer informatie en beeldmateriaal
Pennenland, Bart Koster, tel: 0599 648795, email: bart@pennenland.nl
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: jeanette@wildwerk.nl

Trefwoorden: Pennenland, Visconti