Visconti Opera Master Demo

Visconti Opera Master Demo van Wild Werk

Door: Wild Werk  23-06-2008
Trefwoorden: Gadget, Visconti

De Opera Master Demo illustreert het vakmanschap van Visconti. Deze pen bestaat uit een door Visconti zelf ontwikkeld materiaal: zacht acryl, dat duurzaam is en zelf gekleurd kan worden. Voor de Opera Master Demo gebruikt Visconti drie semitransparante, zogenaamde ‘demonstrator’ kleuren. Niet dekkend, zodat het verfijnde mechanisme, de componenten en de inkt zelf zichtbaar zijn en de werking van het reservoir laten zien. Iedere pen is - om het acryl op de juiste manier af te werken - twee keer gepolijst: aan de binnen- en buitenkant.

Ook heeft de Opera Master Demo het op 31 juli 1998 bij het Italiaanse Patenten Bureau geregistreerde ‘vulsysteem met dubbel reservoir’. Dit unieke vulsysteem maakt het gebruik en transport van vulpennen in het vliegtuig mogelijk, zonder inktlekkages. Alle topmodellen van Visconti worden uitgerust met dit vulsysteem dat nog altijd volgens het concept van het eerste patent gemaakt wordt, maar wel continu wordt verbeterd.

Technische gegevens
Gelimiteerde oplage: wereldwijd 888 vulpennen
Materiaal : Acryl Demo Clear Afwerking platina
Acryl Demo Blue Afwerking platina
Acryl Demo Turtle Afwerking goud
Vulsysteem: High Vacuum Power Filler™ (Dubbel reservoir)
Penpunt: 18 Kt. Goud
Prijs: € 650,- incl. BTW

De pen wordt geleverd met de kristallen Visconti inktpot.

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: http://www.pennenland.nl

Meer informatie en beeldmateriaal
Pennenland, Bart Koster, tel: 0599 648795, email: bart@pennenland.nl
WILD werk, Jeanette de Wilde, tel: 030 2900059, email: jeanette@wildwerk.nl

Trefwoorden: Gadget, Visconti