10e editie TopSolid gebruikersdag

Door: Bemet International  12-09-2012
Trefwoorden: CAD/CAM

Donderdag 30 augustus jl. was het weer zover: de jaarlijkse TopSolid en GOelan gebruikersdag, dit jaar alweer voor de 10e keer! Vanwege deze speciale editie heeft Bemet International ervoor gekozen om, naast het informatieve gedeelte, ruimte voor ontspanning in het programma op te nemen. De locatie was dit jaar Sport- en Congrescentrum Papendal te Arnhem. Het informatieve ochtendprogramma stond in het teken van de nieuwe versies en functionaliteiten, het middagprogramma vond plaats op de Pitch & Putt golfbaan. Meer dan 70 deelnemers lieten zich informeren over de laatste ontwikkelingen omtrent de CAD/CAM pakketten van Missler Software.

 

Informatief ochtendprogramma
Om 9:30 uur begon het programma in een volle zaal met het openingswoord door Bemet-directeur John Hazebroek. Uiteraard stond hij uitgebreid stil bij het 10-jarig bestaan van de gebruikersdag en zette daarom een aantal vaste bezoekers van de dag even in het zonnetje. Vervolgens legde hij, met een aantal spraakmakende filmpjes, de link tussen topsport en het leveren van topprestaties door te werken met de CAD/CAM pakketten TopSolid en GOelan van Mssler Software.

 

Na het welkomstwoord werden de deelnemers bijgepraat over de huidige status van de software en werden de softwareontwikkelingen, die komende jaren bij Missler Software op de agenda staan, behandeld. Na deze plenaire sessies hadden de deelnemers de keuze om een drietal themasessies te volgen: "Wat is nieuw in TopSolid 7", "Wat is nieuw in TopSolid 6" en "Wat is nieuw in GOelan".

 

Wat is nieuw in TopSolid 7

Tijdens de themasessie “Wat is nieuw in TopSolid 7” werd het gebruiken en aanpassen van werkplaatsdocumenten behandeld. Daarna kwamen de nieuwigheden in TopSolid 7’Design, zoals User interface, PDM, (3D) Sketch, Shape, Assembly, BOM, Mechanism, Tools en Draft, aan bod. Zoals gebruikelijk kregen de luisteraars weer de nodige Tips & Tricks over het gebruik van de CAD/CAM software.

 

Wat is nieuw in TopSolid 6

In de deelsessie “Wat is nieuw in TopSolid 6” zijn de noviteiten op het gebied van TopSolid’Design 2012 en TopSolid’Cam 2012 belicht. Opvallende nieuwigheden op het gebied van Design zijn:

·         Curven is uitgebreid waardoor er eenvoudig een virtuele doorsnijding, randen rond een punt of faces of geprojecteerde silhouetten gemaakt kunnen worden.

·         Er is meer efficiëntie bij oppervlakken. Zo kan de gebruiker nu een gat opvullen, faces kopiëren, randen verwijderen en een afronding zonder waarde maken.

 

Vervolgens kwamen de belangrijkste verbeteringen van TopSolid’Cam 2012 aan bod. Het betreft hier vooruitgangen op het gebied van 2D contour- en kamerfrezen, verwijderen van punten bij botsingen, 4- en 5-assig, product propageren, draaien en simulatie. Tot slot werden er nog een aantal nieuwe Tips & Tricks behandeld.

 

Wat is nieuw in GOelan

Tijdens deze sessie werd ingegaan op de technische ontwikkelingen binnen GOelan. Aan bod kwamen de noviteiten op het gebied van: User interface, Simulatie en vergelijking, (3D) Milling en Turning

 

Ontspanning in het middagprogramma
Na de lunch was er tijd voor ontspanning op de Pitch & Putt golfbaan van Papendal. Deze activiteit werd zeer gewaardeerd door de bezoeker en de sfeer was, ook mede vanwege het prachtige weer, uitermate goed. De organisatie van de TopSolid gebruikersdag kijkt dan ook terug op een geslaagde 10e editie.

Trefwoorden: CAD/CAM

Ander nieuws en updates van Bemet International

Inzicht in bedrijfsprestaties met online managementtool van Bemet International thumbnail
17-07-2014

Inzicht in bedrijfsprestaties met online managementtool

Met de online managementtool Management Cockpit van Bemet International krijgt de manager op eenvoudige wijze inzicht in de prestaties van zijn bedrijf of afdeling. Waar en wanneer hij maar wilt.


Informatieve en ontspannen Delcam gebruikersdag van Bemet International thumbnail
28-09-2012

Informatieve en ontspannen Delcam gebruikersdag

Verslag van een informatieve en ontspannen 10e editie van de Delcam gebruikersdag. 


14-09-2012

Nieuwe functionaliteiten in PowerMILL 2013

De 2013-versie van PowerMILL bevat twee revolutionaire functionaliteiten, te weten: het unieke Delcam Machine DNA en de nieuwe ruwfreesstrategie Vortex.


07-08-2012

Bemet International brengt totaalautomatisering naar de TIV

     Van 4 tot en met 6 september vindt in Evenementenhal Hardenberg weer de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) plaats. Net