ERP en CAD/CAM uitgelicht op TIV Gorinchem

ERP en CAD/CAM uitgelicht op TIV Gorinchem van Bemet International

Door: Bemet International  29-12-2008

Modulair en gebruiksvriendelijk ERP-pakket
Op de stand van Bemet kunnen de beursbezoekers zich laten informeren over de nieuwe functionaliteiten in Plan-de-CAMpagne. Bij alle ontwikkelingen van dit modulair opgebouwde ERP-pakket staat gebruiksvriendelijkheid bovenaan. Peter van Leeuwen, directeur van Metaltech in Weesp, kan dat beamen: "Metaltech heeft naast de basismodule een aantal andere Plan-de-CAMpagne modulen in gebruik. Het voordeel van de modulaire opbouw van het pakket is dat we alleen de modulen hoeven aan te schaffen, die we nodig hebben. Kort geleden hebben we het pakket uitgebreid met de modulen Planning, Stuklijsten en Verkoop."
Peter is lovend over de eenvoud van het pakket en over het gemak waarmee Plan-de-CAMpagne kan worden gekoppeld met andere softwarepakketten: "We hebben ons tekeningenpakket gekoppeld aan Plan-de-CAMpagne. Door deze koppeling behoren fouten, zoals het versturen van verkeerde onderdelen, tot het verleden."

Inzicht in eventuele capaciteitsproblemen
Afgelopen jaar zijn met name in de module Planning veel nieuwe functionaliteiten bijgekomen. Deze module is uitgebreid met een projectplanning en met de mogelijkheid om te plannen tegen eindige én oneindige capaciteit. Plannen tegen oneindige capaciteit heeft als voordeel dat planners direct al inzicht krijgen in eventueel komende capaciteitsproblemen.

Inzicht in processen
Metaltech zocht een ERP-pakket om de administratie van haar bedrijfsprocessen beter te coördineren en te stroomlijnen. "We kwamen toen uit bij Plan-de-CAMpagne van Bemet, omdat het pakket veel inzicht geeft in processen en omdat het pakket uit de praktijk komt en daardoor de taal van het bedrijf spreekt. Sinds we werken met Plan-de-CAMpagne hebben we een goed inzicht in onze bedrijfsvoering en urenverantwoording," aldus Peter van Leeuwen.

Passende CAD/CAM-oplossing
Ook voor CAD/CAM-software kunnen de TIV-bezoekers op de stand van Bemet terecht. Bemet beschikt over drie verschillende CAD/CAM-pakketten – TopSolid, GOelan en Delcam – die allen speciaal gericht zijn op producerende bedrijven. Door goed te luisteren naar de wensen en eisen aan zo'n pakket, kan Bemet een CAD/CAM-oplossing en begeleiding adviseren die goed aansluiten bij het bedrijf, de bedrijfsprocessen en de gestelde eisen en wensen.

Kostenbesparing door offline programmeren
Een van de klanten van Bemet is de Blok Groep uit Velsen-Noord. Dit bedrijf staat bekend als innovatieve en flexibele toeleverancier. Flexibiliteit en innovatie waren daarom twee van de gestelde eisen bij de zoektocht naar een ander CAD/CAM-pakket. De keuze is op TopSolid van Bemet gevallen mede door de mogelijkheid van machines offline programmeren. Volgens Ronald Engel, Hoofd bedrijfsbureau, betekent dit een aanzienlijke kostenbesparing: "Met de mogelijkheid van offline programmeren kunnen we in TopSolid vooraf machinesimulaties uitvoeren. Hierdoor hoeven de machines tijdens de productie niet stil te staan en wordt de productiecapaciteit optimaal benut."

Meer informatie
Meer informatie over de CAD/CAM en ERP oplossingen van Bemet kan worden verkregen op de Bemet stand (stand 197) op TIV Gorinchem of via de website www.bemet.nl.