Positieve reacties op interactieve aanpak Plan-de-CAMpagne gebruikersdag

Positieve reacties op interactieve aanpak Plan-de-CAMpagne gebruikersdag van Bemet International

Door: Bemet International  24-11-2008

Op donderdag 13 november organiseert Bemet International uit Veenendaal de jaarlijkse Plan-de-CAMpagne gebruikersdag. Ruim 200 gebruikers van het ERP-pakket Plan-de-CAMpagne zijn van de partij bij het conferentiecentrum Nimac in Ede. Dit jaar staat de gebruikersdag geheel in het teken van Plan-de-CAMpagne efficiënt en effectief toepassen. Anders dan voorheen is nu gekozen voor een interactief programma. De deelnemers reageren enthousiast op deze nieuwe aanpak.

"Wij zijn zeer enthousiast over de Plan-de-CAMpagne gebruikersdag. We hebben veel informatie gekregen en met medegebruikers uitgewisseld. Volgend jaar komen we zeker weer naar de gebruikersdag!"
Gerard Worm is Manager Industrie bij Kühne Industrie

Efficiënt en effectief
Het hele programma draait om het thema Plan-de-CAMpagne efficiënt en effectief toepassen. In kleine groepen worden specifieke bedrijfsprocessen zoals verspaning, plaatwerkproductie, projectmatig werken en machinebouw doorlopen. Zo krijgen de gebruikers inzicht in verbeterpunten aangaande hun eigen bedrijfsproces, waardoor ze Plan-de-CAMpagne nog beter kunnen inzetten.
Er is veel interactie tussen gebruikers van Plan-de-CAMpagne. Ze wisselen ervaringen uit en bediscussiëren vraagstukken met mogelijke oplossingen in Plan-de-CAMpagne. Met deze nieuwe, interactieve opzet van de gebruikersdag is gehoor gegeven aan de wens van deelnemers op vorige gebruikersdagen.
Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat ze positief zijn over het interactieve programma en dat ze nog meer ondersteuning bij de groepsgesprekken wensen. Deze constatering neemt de organisatie mee in de voorbereiding op de volgende gebruikersdag.

Nieuwe functionaliteit
De deelnemers komen naar de gebruikersdag om ervaringen met elkaar uit te wisselen, maar ook om hun kennis van Plan-de-CAMpagne bij te spijkeren. De programmaonderdelen Tips en Tricks en What's new zijn erg in trek bij de aanwezigen. Tijdens de Tips en Tricks sessie worden tips om nog efficiënter te werken met Plan-de-CAMpagne live gedemonstreerd, zodat de gebruikers direct zien hoe ze de tips in de praktijk kunnen toepassen. Bij het onderdeel What's new horen ze wat de belangrijkste nieuwe functies inhouden. Functionaliteiten die de revue passeren zijn de nieuwe projectplanning, planning tegen oneindige capaciteit, de scheduler om taken te plannen en de nieuwe opties van de tijdregistratie.

Webshop
Een andere, vernieuwde functionaliteit die aan de orde komt is de E-business module. Met deze module bieden Plan-de-CAMpagne gebruikers hun klanten de mogelijkheid om via een webshop offertes aan te vragen en/of orders te plaatsen. De deelnemers krijgen een goed beeld van de voordelen van een webshop. Het zorgt voor minder telefoon- en e-mailverkeer, omdat de complete bestelling via de website verloopt. Ook levert het minder handmatige invoer van gegevens op, omdat de online bestelling automatisch in Plan-de-CAMpagne terechtkomt.
Bemet werkt zelf ook met de E-business module. Klanten van Bemet kunnen via de Plan-de-CAMpagne webshop cursusboeken, scripts en hardware bestellen. Sinds kort is de webshop uitgebreid met het iDEAL betalingssysteem.

Bedrijvenmarkt
Tijdens de gebruikersdag is er ook een bedrijvenmarkt gaande met partners van Bemet. Op deze bedrijvenmarkt kunnen de deelnemers terecht bij AccountView (boekhoudkundige software), Duranmatic (barcode scanners), STODT (bijscholing van vakmensen), Adcos (optimalisatie productieproces) en Bemet (naast Plan-de-CAMpagne ook leverancier van CAD/CAM-software). Een groot aantal van de deelnemers maken dankbaar gebruik van deze gelegenheid en laten zich voorlichten over het uitgebreide productenaanbod.

Bijpassend presentje
Als afsluiting van de gebruikersdag krijgen alle deelnemers een aandenken mee, dat aansluit bij het thema Plan-de-CAMpagne efficiënt en effectief toepassen. Ze ontvangen namelijk een muismat met Plan-de-CAMpagne sneltoetsen. De deelnemers reageren enthousiast op de muismat, omdat niet iedereen de handige sneltoetsen uit zijn hoofd kent.

Meer informatie over het ERP-pakket Plan-de-CAMpagne is te lezen op www.pdc.eu.