Pathé kiest Kender Thijssen voor continuïteit in ICT-omgeving

Pathé kiest Kender Thijssen voor continuïteit in ICT-omgeving van Kender Thijssen

Door: Kender Thijssen  10-01-2008
Trefwoorden: Uitbesteding, Ict-beheer, Pathe

Veenendaal, 10 januari 2008 – Bioscoopexploitant Pathé brengt haar volledige ICT-omgeving onder bij Kender Thijssen. Met deze uitbesteding is Kender Thijssen 365 dagen per jaar, 24 uur per dag verantwoordelijk voor de continuïteit in ICT van Pathé. Naast de ICT-omgeving van de twaalf theaters beheert Kender Thijssen ook die van het hoofdkantoor en het datacentrum van de bioscoopexploitant. Hiermee vertrouwt Pathé het beheer van ongeveer 30 servers en geautomatiseerde werkplekken en POS-systemen voor ruim 800 medewerkers toe aan Kender Thijssen.

In Nederland is Pathé goed voor meer dan 38 procent van alle bioscoopbezoeken. In 2007 bezochten ruim 8 miljoen mensen een Pathé-bioscoop. Continue beschikbaarheid van ICT is daarbij cruciaal voor Pathé. Zowel de kaartjes bij de kassa, de online reserveringen als de inkoop van versnaperingen worden verwerkt en geregistreerd met behulp van ICT. Om de continuïteit in ICT in de toekomst te kunnen garanderen heeft Pathé Kender Thijssen in de arm genomen.

“Betrouwbare ICT is voor ons essentieel”, aldus Marc Canisius, financieel directeur van Pathé. “Wanneer de ICT niet goed functioneert heeft dit grote consequenties voor ons publiek. Storingen zijn funest, juist buiten kantooruren. Onsite support binnen een 7x24 window geeft ons de garantie dat onze dienstverlening niet in het gedrang komt en waarborgt de continuïteit in ICT.”

Johan Muit, commercieel directeur van Kender Thijssen: “We zijn erg blij met het vertrouwen van Pathé in Kender Thijssen. Voor veel organisaties vormt de ICT een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Wij merken steeds vaker dat dit ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend geldt. Kender Thijssen heeft haar dienstverlening hierop afgestemd zodat wij te allen tijde in staat zijn continuïteit in ICT aan organisaties als Pathé te bieden. Zo dragen wij achter de schermen bij aan het plezier van velen.”

---------
Over Pathé
Pathé is de grootste bioscoopexploitant van Nederland. Er zijn Pathé bioscopen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Scheveningen, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Helmond. Aan het Haagse Spui wordt een nieuw bioscoopcomplex gerealiseerd, dat in het voorjaar van 2008 haar deuren opent voor het publiek. De bioscopen van Pathé herbergen meer dan 25.000 stoelen. Er werken in de theaters ongeveer 1.000 mensen. In 2007 bezochten ruim 8 miljoen mensen de Pathé-bioscopen, 38% van het totaal aantal bioscoopbezoekers in Nederland. Pathé is zeer actief binnen de filmbranche als mede organisator van (Koninklijke) premières en feesten. Een aantal grote filmfestivals worden door Pathé ondersteund. Pathé is daarnaast sponsor van de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Over Kender Thijssen
Al ruim 25 jaar helpt Kender Thijssen middelgrote en grote organisaties in de Benelux beter te presteren. Door goed te begrijpen wat organisaties écht nastreven en door het slimmer toepassen van ICT biedt Kender Thijssen continuïteit. Continuïteit in de ICT-omgeving ter ondersteuning van dagelijkse bedrijfsvoering en kritieke processen. Of liever nog: continuïteit in de vorm van een dienst. Kortom, één dienstverlener die kan ontwerpen, bouwen, beheren en optimaliseren en bekend staat om haar aangenaam professionele manier van werken. Daarmee heeft Kender Thijssen zich inmiddels bij de top van ICT-dienstverleners in Nederland gevoegd. Over het boekjaar 2006 realiseerde Kender Thijssen een omzet van € 65,7 miljoen. Meer informatie op www.kender-thijssen.nl.  

Meer informatie
Marcommit PR
Joyce Roelofs
[email protected]  
035-58 22 730

Trefwoorden: Ict-beheer, Pathe, Uitbesteding