Nog meer efficiency in nieuwste versie van MINOX

Door: Minox Software  04-10-2006
Trefwoorden: Software

VEENENDAAL - Deze maand lanceert softwareproducent MINOX (www.minox.nl) een nieuwe versie van haar succesvolle administratieve softwarelijn. Met het verschijnen van versie 6 neemt zowel het gebruiksgemak als de efficiency van het werk toe. Met name onderhuids is MINOX grondig aangepakt. Daardoor werkt het programma niet alleen sneller maar is het ook robuuster geworden.

De vernieuwingen in versie 6 zijn gericht op meer efficiency. Enkele in het oog springende nieuwe mogelijkheden zijn:

Kopieer kaart
o Snel een nieuwe grootboekrekening aanmaken, waarbij automatisch alle instellingen van een andere (voorbeeld) grootboekrekening worden overgenomen.
o Op dezelfde manier een nieuwe debiteur en crediteur aanmaken waarbij afhankelijk van uitvoering en aanvullende modules tevens prijs- en kortingsafspraken en verzendadressen kunnen worden overgenomen.
o Bij het aanmaken van een artikel kan MINOX vragen of prijs- en kortingsafspraken, extra artikelomschrijvingen en stuklijsten moeten worden overgenomen van het oorspronkelijke artikel.

Afletteren
Een compleet nieuwe functionaliteit in de nieuwe versie is het Afletteren. Met het afletteren kan snel inzicht worden verkregen welke mutaties het saldo van een grootboekrekening bepalen. Bijvoorbeeld de posten die na het afletteren overblijven bij de grootboekrekening Kruisposten zijn de opnames of stortingen die nog 'onderweg' zijn. Deze functionaliteit is standaard opgenomen in de uitvoering MINOX-Pro.

Opvragen
Tijdens het raadplegen van de openstaande post van een debiteur, kan met een muisklik de complete factuur op scherm worden opgevraagd.

Zoeken
De mogelijkheid om artikelen snel op te zoeken, is uitgebreid met een extra functie: zoeken op een deel van de omschrijving. Zoeken naar een artikel kan behalve tijdens het Opvragen ook tijdens de Facturering, in de In- en Verkooporderadministratie en bij het Boeken van voorraad.

Overzichten
Diverse overzichten zijn uitgebreid. Ze bieden meer informatie en gerichtere selectie-mogelijkheden. Tevens onthoudt MINOX per gebruiker de laatst gekozen waarden.
Een voorbeeld van een nieuw overzicht is het Jarenoverzicht. Het biedt de mogelijkheid om (maximaal) vijf boekjaren te vergelijken.

Beheer
Per administratie kan nu ook per boekjaar het toegangsrecht worden gedefinieerd per gebruiker. De afdrukinstellingen van een gebruiker kunnen worden overgenomen voor een andere gebruiker.

Automatische controle op updates
Maandelijks verschijnen binnen een versie een nieuw builds van MINOX. Gebruikers met een service-abonnement hoeven zelf niet meer te controleren op updates. MINOX controleert namelijk automatisch of er een nieuwe build aanwezig is. Is dit het geval dan zal MINOX vragen of deze build geïnstalleerd mag worden.

De nieuwe versie van MINOX wordt met ingang oktober 2006 geleverd. De prijzen beginnen bij EUR 450,- (excl. BTW). Meer informatie is te vinden op www.minox.nl .

Trefwoorden: Software