MSP opent vestiging in Nederland

MSP opent vestiging in Nederland van MSP Nederland bv

Door: MSP Nederland bv  12-01-2007
Trefwoorden: Soa, Msp

MSP opent vestiging in Nederland

’s-Hertogenbosch, 11 januari 2007 – MSP, een Belgische onderneming gespecialiseerd in de implementatie en integratie van ICT-oplossingen, zet voet aan Nederlandse grond. Het bedrijf opent een kantoor in ’s-Hertogenbosch en heeft sterke groeiambities voor de Nederlandse markt. In 2007 wil MSP, onder de ervaren leiding van Eric Klaare, het Nederlandse team uitbreiden tot een twintigtal mensen. Het nieuwe team zal zich voornamelijk concentreren op de modernisering van bestaande ICT-omgevingen.

Brede expertise in service oriented architecture (SOA)
Op 2 januari is MSP Nederland officieel geopend. De doelstellingen voor de Nederlandse markt zijn ambitieus. De initiële focus zal liggen op de modernisering van bestaande ICT-omgevingen (voornamelijk legacy-systemen), maar ook bredere ICT-projecten behoren tot de mogelijkheden. MSP is in België een belangrijke speler op SOA-gebied en behoort met 150 werknemers tot één van de vijftig grootste ICT-bedrijven in België. Met de ondersteuning van de business unit Business Solutions & Development in België, wil MSP ook in Nederland een betrouwbare partner zijn voor bedrijven en ICT-vraagstukken.

“Modernisering van ICT-omgevingen is een succes voor MSP in België. We hopen dit succes te evenaren in Nederland. De vraag vanuit de markt is er in elk geval,” aldus Patrick de Deken, CEO van MSP.

Focus & doelstellingen voor Nederlandse markt
Bedrijven groeien en veranderen en de ICT-omgevingen moeten mee evolueren. Toepassingen voor Customer Relationship Management (CRM), e-commerce, documentbeheer, intranet en elektronische facturatie worden toegevoegd op aanvraag van verschillende afdelingen binnen éénzelfde bedrijf. Die toepassingen hebben echter wel gegevens nodig die vaak in legacy-systemen zijn opgeslagen. MSP heeft in België een ruime ervaring opgebouwd in het ontsluiten van deze data voor nieuwe toepassingen en eventueel ook het openstellen van deze gegevens naar andere, externe partijen.

Ervaren leiding van Eric Klaare
Eric Klaare, General Manager bij MSP Nederland, is een man van de praktijk met een jarenlange ervaring op de IBM-servermarkt (AS/400, I-Series). Hij begon als technisch medewerker in de informaticasector, stapte over naar verkoop en groeide vervolgens door naar managementfuncties. Voor hij inging op de nieuwe uitdaging bij MSP, werkte hij bij Edutronics/Rainbow Solutions als business unit manager.

“MSP heeft grote ambities voor de Nederlandse markt, en terecht. Service orientated architecture (SOA) is een actueel thema in Nederland, en op dat vlak heeft MSP grote expertise in huis. Veel bedrijven hebben behoefte aan nieuwe technologieën, maar die moeten wel kunnen ‘praten’ (integreren) met de bestaande ICT-infrastructuur. Op dit vlak stelt MSP een slimme strategie voor die ook bedrijven in Nederland aanspreekt: modernisering via evolutie en geen revolutie,” aldus Eric Klaare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: bijgesloten een foto op hoge resolutie van Eric Klaare, General Manager bij MSP.

Over MSP
MSP n.v. werd opgericht in 1991. De kernactiviteiten van MSP zijn geconcentreerd rond drie oplossingsgebieden: Business Solutions & Development, ICT-infrastructure Solutions en Managed Services. De onderneming levert zowel technische consultancy als implementatie en ondersteuning. De ICT-professionals van MSP hebben een grondige kennis van en jarenlange ervaring met zowel iSeries- , Microsoft- en Unix-omgevingen. Door strategische samenwerking met toonaangevende business partners als IBM, Microsoft, EMC en Lakeview Technology heeft MSP toegang tot de meest recente technologische ontwikkelingen. MSP is Preferred Supplier van IBM Learning Services. Bij MSP werken 150 personen en het bedrijf realiseert al vijftien jaar een gestage omzetgroei. MSP is gevestigd in Kontich bij Antwerpen en heeft een kantoor in Waregem en in ’s-Hertogenbosch (Nederland). Voor meer informatie: www.msp.be of www.msp.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Eline Visser
eline@marcommit.nl
035-58 22 730


Trefwoorden: Msp, Soa