Jeugdformaat kiest voor Zorg Informatiesysteem Care4 van NederCare

Jeugdformaat kiest voor Zorg Informatiesysteem Care4 van NederCare van Nedercare

Door: Nedercare  23-06-2009


Rijswijk (ZH)/ Veenendaal, 23 juni 2009 -- Stichting Stichting Jeugdformaat heeft na gedegen selectietraject gekozen voor Care4, het Zorg Informatiesysteem van automatiseerder NederCare. Met als uitgangspunt “minder papier, meer zorg” heeft de Raad van Bestuur de opdracht formeel verstrekt aan NederCare en is het project voor de levering en implementatie van Care4 officieel gestart. 
 
Jeugdformaat hanteert tot op heden twee separate systemen ter ondersteuning van de zorgverlening- en administratieve/registratieve processen. Het doel is om per 2010 over te gaan naar één systeem die deze processen geïntegreerd ondersteund. De integratie dient kwaliteitsverbetering op te leveren in de algehele informatievoorziening en zodanig ook aan de uitvoering van dienstverlening. Er zullen ongeveer 600 medewerkers gebruik maken van Care4.

Stichting Jeugdformaat
Stichting Jeugdformaat biedt Jeugd & Opvoedhulp in de regio Haaglanden. Jeugdformaat biedt professionele hulp aan kinderen, jongeren en ouders die het op eigen kracht om welke reden dan ook even niet redden. Met circa 850 medewerkers, verspreid over 60 locaties, en ruim 800 pleeggezinnen biedt Jeugdformaat hulp aan 4.500 cliënten per jaar.

NederCare
NederCare ontwikkelt software voor de zorgsector, met als doel zorg- en/of hulpverlenende organisaties optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsvoering: handige hulpmiddelen voor hulpverleners, simpel en correct voldoen aan externe verplichtingen, permanent grip en sturend vermogen en ongehinderd keuzes kunnen maken in een veranderende wereld. Mede dankzij hoge betrokkenheid van gebruikers bij de ontwikkeling van oplossingen, waarborgt NederCare continuïteit in verbeteringen en snelle aansluiting op nieuwe (markt)ontwikkelingen. Het bedrijf, gevestigd in Veenendaal, is opgericht in 1995. Het aantal klanten in de sectoren Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke Gezondheidszorg en Speciaal Onderwijs bedraagt intussen meer dan 90.