Stichting Interakt Contour Groep kiest voor ECD Care4 van NederCare

Stichting Interakt Contour Groep kiest voor ECD Care4 van NederCare van Nedercare

Door: Nedercare  18-03-2009

Nunspeet / Veenendaal, 17 maart 2009 -- Zorgaanbieder InteraktContour heeft na gedegen selectietraject gekozen voor Care4, het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van automatiseerder NederCare. Vandaag heeft de Raad van Bestuur de opdracht formeel verstrekt aan NederCare en is het project voor de levering en implementatie van Care4 officieel gestart.

InteraktContour hanteert kwaliteit, stabiliteit en continuïteit als uitgangspunten voor ICT-investeringen. Met de invoering van Care4 wordt aan deze uitgangspunten voldaan. Care4 heeft zich kwalitatief op de domeinen functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid onderscheiden in het selectietraject. InteraktContour hecht bovendien veel waarde aan het feit dat Care4 breed wordt gebruikt in de zorgsector.

Stichting Interakt Contour Groep

Stichting Interakt Contour Groep biedt zorg- en dienstverlening op het gebied van wonen, dagbesteding en ambulante begeleiding aan mensen met een lichamelijke of zintuiglijke handicap, al dan niet veroorzaakt door (niet-aangeboren) hersenletsel of progressieve, invaliderende aandoeningen. Uitgangspunt is het bieden van zorg op maat: verzorging en begeleiding die zoveel mogelijk is afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de bewoners en deelnemers. InteraktContour kent 46 voorzieningen in regio’s Flevoland, Noord-Veluwe, Twente en West-Overijssel. Bij InteraktContour werken 1100 medewerkers die 2000 cliënten ondersteunen.

NederCare

NederCare ontwikkelt software voor de zorgsector, met als doel zorg- en/of hulpverlenende organisaties optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsvoering: Handige hulpmiddelen voor hulpverleners, simpel en correct voldoen aan externe verplichtingen, permanent grip en sturend vermogen en ongehinderd keuzes kunnen maken in een veranderende wereld. Mede dankzij hoge betrokkenheid van gebruikers bij de ontwikkeling van oplossingen, waarborgt NederCare continuïteit in verbeteringen en snelle aansluiting op nieuwe (markt)ontwikkelingen. Het bedrijf, gevestigd in Veenendaal, is opgericht in 1995. Het aantal klanten in de sectoren Jeugdzorg, GZ, GGZ en Speciaal Onderwijs bedraagt intussen meer dan 90.