‘Sterke vrouwen’ aan het woord in Tyrezone Nr.6

Door: Profile Tyrecenter Nederland  04-05-2006
Trefwoorden: Periodieken

‘Sterke vrouwen’ aan het woord in Tyrezone Nr.6:

Hedy d’Ancona: “kinderen zijn de achilleshiel van vrouwen”
“Vrouwen moeten niet denken dat ze alles kunnen combineren”, aldus Annemarie Jorritsma en Hedy d’Ancona is van mening dat “kinderen de achilleshiel van vrouwen zijn.” Laatstgenoemde pleit dan ook voor een verschoven carrièreplanning. Deze vrouwen doen deze markante uitspraken in interviews in de nieuwste editie van het magazine Tyrezone van Profile Tyrecenter.
In Tyrezone staan ‘sterke vrouwen’ binnen en buiten de autobranche centraal. Het zijn allemaal vrouwen die hebben gekozen voor de top waardoor ze genoodzaakt waren om duidelijke keuzes te maken bij de verdeling van werk en gezin. De topvrouwen met wie Tyrezone sprak, maken duidelijk waarom het voor hen belangrijk is om bij te dragen aan de groei van de economie.

Vrouw speelt in autobranche steeds prominentere rol
In het glossy magazine komen ook veel vrouwen aan bod die een prominente rol spelen in de autobranche. Hun rol wordt steeds belangrijker in deze van oudsher toch typische mannenwereld. Ingrid Skogsmo, directeur veiligheid bij Volvo, legt uit hoe ze zichzelf heeft moeten bewijzen in de top van een autofabriek. Twee prominente vrouwen uit de autosport, Indy-coureur Danica Patrick en Dakar-rijdster Ellen Lohr, vertellen over hun rol als vrouw in de hoogste regionen van de internationale autosport.

Test: hoe stil zijn stille banden?
Tyrezone heeft banden van acht merken getest op hun geluidsproductie. Daarbij zijn op vier auto’s telkens twee sets banden gemonteerd: de standaardbanden en banden die volgens internationale normen als ‘stille banden’ worden aangemerkt. Locatie was de geluidmeetvlakte van de RDW in Lelystad. Opvallende uitkomst van de test is dat het niet altijd de ‘stille’ banden zijn die het minste geluid maken. Opvallende positieve uitschieter is de Sport-IXT van het nieuwe Nederlandse bandenmerk Interstate, die in de test stiller blijkt dan even brede banden van Pirelli, Continental en Bridgestone. Alle resultaten van de test staan in Tyrezone Nr. 6 uitgebreid beschreven.

Trefwoorden: Periodieken

Contact Profile Tyrecenter Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share