Wereldprimeur: Airflexx oppompsysteem voor reservewielen

Wereldprimeur: Airflexx oppompsysteem voor reservewielen van Rema-tip Top Nederland

Door: Rema-tip Top Nederland  30-01-2007
Trefwoorden: Reservewiel, Oppompsysteem

Werking
De Airflexx is bijzonder eenvoudig in het gebruik. De (onbreekbare) verlengslang wordt gekoppeld aan het – al dan niet verborgen – reservewiel met het bijgeleverde haakse verlengventiel. Het uiteinde hiervan kan in de kofferruimte of eventueel daarbuiten worden geplaatst zodat de spanning van het reservewiel kan worden gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd.
Het Airflexx systeem is uitermate geschikt voor “onderhangende” reservewielen zoals bijvoorbeeld het geval is bij bestelwagens, campers en caravans. Deze waren in het verleden moeilijk te bereiken maar die problemen worden door Airflexx ondervangen.

Veiligheid
Vanwege de vaak slechte onbereikbaarheid van reservewielen – ze liggen vaak ondersteboven in de onderbak, de kofferruimte zit vol etc. – zijn reservebanden vaak niet op de juiste spanning. Onnodig te melden dat in het geval een reserveband gemonteerd moet worden en deze niet voldoende is afgevuld, dit voor onveilige verkeerssituaties kan zorgen. Door het eenvoudige gebruik van de Airflexx kan de controle van reservebanden eenvoudig worden uitgevoerd en kan iedereen beschikken over een goed afgevulde reserveband wat de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komt.

Besparing
Alleen al het feit dat kofferruimtes niet meer leeg gehaald moeten worden zorgt al voor een flinke tijdsbesparing, hier is toch al snel 10-15 minuten mee gemoeid. Monteurs hoeven geen acrobatische toeren meer uit te halen om een reservewiel onder het voertuig uit te halen en kunnen dus door het gebruik van de Airflexx een aanzienlijke tijdsbesparing realiseren. Met de Airflexx is dit voorheen tijdrovende klusje met een minuut gedaan.

Montage
Personenwagens waarbij het reservewiel in de kofferruimte is geplaatst.
• Demonteer het reservewiel en monteer de Airflexx verlengslang aan het ventiel.
• Plaats het reservewiel terug in de oorspronkelijke positie en plaats de slang zodanig dat het andere einde in de kofferruimte beschikbaar is voor drukcontrole en bijpompen.
• Er zijn geen andere bevestigingsmaterialen benodigd, eventueel kan nog een klein trekbandje worden geplaatst.

Personenwagens, stationcars, SUV, MPV, bestelwagen, bus, truck en aanhangwagens waarbij het reservewiel onder het voertuig is gemonteerd
• Monteer de Airflexx verlengslang aan het ventiel.
• Plaats het andere uiteinde op een goed zichtbare en gemakkelijk bereikbare plaats.
• Zet het systeem vast met een kabelbandje.

Deze wereldnoviteit is opgenomen in het verkoopprogramma van Rema Tip Top Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Jacobs, telefoon 0318-509950 of stuur een e-mail aan j.jacobs@rema-tiptop.nl

Trefwoorden: Oppompsysteem, Reservewiel,

Contact Rema-tip Top Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share