ElectronicPartner haalt eigen ontwerpstudio in huis

Door: Electronicpartner Nederland  30-01-2007
Trefwoorden: Marketing, Reclame, Vormgeving

Bij de afweging ‘blijven uitbesteden’ of ‘in eigen beheer nemen’ heeft vooral de snelheid een grote rol gespeeld. Directeur Evert C. Meeuwissen: ‘Vooral bruingoed en telecom zijn snelle markten. Het komt voor dat een in de folder opgenomen LCD-televisie opeens niet meer leverbaar is of in prijs is gedaald. Dat moét je aanpassen. Met een eigen studio die één kamer verder zit, gaat dat allemaal net een stukje sneller.’
Daarnaast kan een bij ElectronicPartner aangesloten ondernemer zelf bepalen welke artikelen hij opruimt of waarmee hij wil adverteren. Dat houdt in dat er veel reclame-op-maat verzoeken zijn. Meeuwissen: ‘Met de eigen ontwerpstudio, die elke dag alleen maar met het bedrijf bezig is en zowel de winkels als de ondernemers kent, zit naast de snelheid ook eerder ‘het juiste gevoel’ in de advertentie zonder de huisstijl uit het oog te verliezen.’
Voorheen ontbrak ook een duidelijke lijn in de communicatiemiddelen voor de drie marketinglijnen EP:, Sprinter en ServicePartner. Nu ElectronicPartner zich steeds duidelijker profileert, wil ze dat ook terug laten komen in alle uitingen. Na een inventarisatie bleek er ruim voldoende werk te zijn voor twee full-timers.

Hertsenberg komt van ColorScan Publication Solutions waar hij zich als Hoofd Studio/ Art director, Service Unit Amsterdam voor klanten als Kluwer (Tijdschrift voor Marketing, Communicatie, Adforesult), Villa d’Arte, Winq, Pitch, Ajax en Sanoma werkte. Sanders is net afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum waar ze de opleidingen Elektronische Voorbereiding en Vormgeving volgde.
Naast de reguliere werkzaamheden zoals het vormgeven en opmaken van de folders voor de marketinglijnen EP:, Sprinter en ServicePartner, de interne bladen, advertenties voor de leden en het tweejaarlijkse EP:Magazine, gaan zij ook aan de slag met de drie huisstijlen en een goede doorvoering ervan in alle communicatiemiddelen.

Trefwoorden: Consumentenelektronica, Electronicpartner, Marketing, Ontwerpstudio, Reclame, Vormgeving,