Triple P sluit partnership met EqualLogic Inc.

Door: Triple P Nederland  01-03-2006
Trefwoorden: Ict, It, Samenwerking

Vianen, 1 maart 2006 - Triple P, leverancier van ICT-oplossingen, heeft een partnerovereenkomst getekend met EqualLogic Inc. Triple P positioneert zich hierdoor nog nadrukkelijker als multi-vendor specialist voor ICT-infrastructuren.
Triple P ondervindt een groeiende vraag naar kostenefficiënte opslagsystemen voor de mid-zakelijke markt van circa 200 tot 2000 ICT-werkplekken. Om in deze behoefte te voorzien heeft het bedrijf daarom ook de systemen van het Amerikaanse EqualLogic in haar portfolio opgenomen. EqualLogic is producent van "Enterprise Class" opslagsystemen, op basis van iSCSI technologie. Mede als gevolg van de eenvoud van implementatie en bediening kenmerken deze systemen zich door een uitzonderlijk lage Total Cost of Ownership (TCO). Dit wordt gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid, waardoor bedrijfskritische toepassingen nu ook gebruik kunnen maken van op IP-gebaseerde SAN (Storage Area Network) oplossingen.
Het bedrijf richt zich met deze IP-SAN systemen op de marktsegmenten Zorg, Overheid, Financiële Dienstverlening, Retail, Media en Telecom & Energie. Frank Fekken, Product Manager Storage hierover: "Triple P gaat intensieve partnerships aan met de voornaamste spelers in de storage markt. Dit stelt ons in staat om onze kennis te bundelen en daardoor de dienstverlening aan onze klanten naar een hoger niveau te brengen. Onze klanten hebben behoefte aan capaciteit en hoge beschikbaarheid van informatie tegen lage kosten. Dit wordt versterkt door de toenemende wet- en regelgeving op dit terrein. EqualLogic voldoet aan alle gestelde eisen. "
Triple P zal EqualLogic ondermeer toepassen in herterogene datacenters, waar zowel Windows, Novell als op Unix gebaseerde servers worden gebruikt. Gigabit Ethernet netwerken gaan bij het ontsluiten van die servers naar een IP-SAN een toenemende rol spelen. Juist in zulke omgevingen komt de kennis van Triple P goed tot haar recht en profiteren klanten van de 'one-stop shopping' voordelen. EqualLogic is bovendien één van de weinige leveranciers die aan Microsoft's iSCSI Simple SAN certificering voldoet. Daarnaast past de hechte samenwerking van EqualLogic met Microsoft op het gebied van het recent door Microsoft uitgebrachte Data Protecion Manager (DPM) goed in de marktpositionering van Triple P.
"Opslagsystemen op basis van IP hebben de toekomst", aldus Wim Huijbers van Consolidate IT, Europees distributeur van EqualLogic. "Zoals op alle communicatieterreinen het geval is, zal ook storage steeds meer gezien worden als een applicatie op het (IP) netwerk. EqualLogic heeft iSCSI vanaf het begin van haar bestaan als technologie gekozen en is dan ook niet belast met de nadelen van legacy oplossingen. Wij zijn blij met Triple P als gerenommeerde ICT-infrastructuur partner. Triple P's kennis en ervaring op terreinen als storage- en server-consolidatie geven ons de zekerheid dat onze klanten optimaal worden bediend."
Inmiddels heeft het partnership tussen Triple P en EqualLogic geresulteerd in een aantal interessante projecten, waarbij Triple P naast het leveren van de op IP gebaseerde opslagsystemen tevens de implementatie en het onderhoud voor haar rekening neemt.

Trefwoorden: Ict, Ict Infratructuur, It, Partnerschap, Samenwerking,