Laser 2000 Benelux start Motion Control afdeling

Laser 2000 Benelux start Motion Control afdeling van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  20-09-2008

Sinds 1 september heeft Laser 2000 Benelux een Motion Control afdeling opgestart. Arjan Bos is met ruim 20 jaar relevante ervaring op het gebied van positioneren, het aanspreekpunt van deze afdeling.  Laser 2000 vertegenwoordigt op dit gebied New Focus en OWIS.

New Focus heeft een reputatie opgebouwd ten aanzien van nano-positioneren van sledes en van optische mounts. De aandrijving gebeurt met de Picomotor actuatoren, die worden toegepast in opstellingen met zeer hoge nauwkeurigheidseisen. Deze actuatoren zijn ook geschikt voor gebruik in vacuüm omgeving.

De Duitse fabrikant OWIS is gespecialiseerd in positionering met hoge nauwkeurigheden tot in het nanometer bereik voor translatie, rotatie en goniometrische bewegingen. Ook zijn er economische sledes voor minder veeleisende toepassingen leverbaar.
Uiteraard is het mogelijk om op specificatie te leveren, zowel gemodificeerde sledes als een compleet samengebouwd geheel.

Optomechanische modulaire railsystemen vormen een veelzijdige aanvulling op het motion control programma. Trillingsdempende tafels en platforms behoren eveneens tot het portfolio.

De Motion Control afdeling is actief bij toepassingen op het gebied van fundamenteel onderzoek, R&D en in de machinebouw. Enkele voorbeelden hiervan zijn: materiaalonderzoek, microscopie, inspectie, materiaalbewerking, scanning en pick-and-place.

Voor nadere informatie of advies over uw specifieke toepassing kunt u contact opnemen met Arjan Bos, telefoon +31 (0)297-266 191 of per e-mail abos@laser2000.nl.

Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.