Modulaire railsystemen voor flexibele opbouw in een handomdraai

Modulaire railsystemen voor flexibele opbouw in een handomdraai van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  20-09-2008

Laser 2000 introduceert de modulaire optische rail systemen van OWIS. Deze systemen bezitten hoge precisie en mechanische stabiliteit en hebben een vaste optische hoogte van 40 mm, 65 mm of 105 mm.
De basis wordt gevormd door een optische rail met instelbare en vergrendelbare montageplatforms. Direct op deze platforms kan een selectie uit een uitgebreid assortiment translatietafels, rotatietafels, goniometers en lens- en spiegelhouders worden gebouwd.

Het zwaluwstaart railprofiel maakt flexibele positionering van ieder component mogelijk, met behoud van opbouwhoogte en stabiliteit. Het toepassen van tussenplaten en het verrichten van aanpassingen ten behoeve van hoogte-instellingen is hiermee overbodig geworden. Dit levert aanzienlijke tijdwinst op.
De rails zijn leverbaar in platte uitvoering voor directe montage aan een vaste basis, of als hoogteprofiel voor driedimensionale configuraties.

OWIS heeft een ruime selectie van zeer nauwkeurige handmatige en gemotoriseerde positioneersledes. Deze kunnen met elkaar worden gecombineerd tot meer-assige systemen.
Naast de standaard beschikbare samenbouw mogelijkheden, kan OWIS ook volledige systemen op specificatie leveren.

De combinatie van stabiliteit, flexibiliteit en de vele beschikbare componenten garanderen zowel snellere en betere resultaten voor R&D en voor industriële toepassingen.


Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.


Mocht u na het lezen van dit persbericht nog vragen hebben en/of geïnteresseerd zijn in verder beeldmateriaal, dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 (0)297-266 191 of per e-mail [email protected]