“Next Generation” YAG markeersystemen

“Next Generation” YAG markeersystemen van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  13-04-2007

Laser 2000 introduceert de “Next Generation” YAG markeersystemen van het fabrikaat ACI-laser GmbH.

De lucht gekoelde diode pumped Nd:YAG markeer lasers zijn leverbaar met verschillende opties zoals een oogveilige behuizing (laserveiligheids klasse 1), rotatie-as en Z-as. De compacte vorm maakt het mogelijk de lasers eenvoudig in te bouwen in een productie lijn.

 

 

Door de zeer korte laser puls met een hoge bundel kwaliteit (TEM00) zijn haarscherpe markeringen te maken met een kleine spot namelijk 25, 35 en 50 µm zonder dat er vervelende thermische rand effecten optreden.

 

Afhankelijk van het materiaal kan er oppervlakkig of diep gemarkeerd worden. Bij (glimmende) metalen zal een verkleuring of carbonisering plaats vinden. Verschillende kunststoffen zullen door de laserstraal verkleuren.

 

De laser worden veel toegepast in de industrieel of voor technisch gebruik zoals het markeren van data, barcode, serienummers. Verdere toepassingen zijn het markeren van kleur codes in cosmetische industrie en hoge resolutie identificatie. Juweliers gebruiken de laser om sieraden te markeren.

 

 

De luchtgekoelde lasers zijn nagenoeg onderhoudsvrij en hebben door een zeer laag opgenomen elektrisch vermogen en de verwachte levensduur (35.000 uur) van de pomp diode lage operationele kosten. Een verbruikte laser diode kan vervangen worden.

De ACI lasers worden inclusief “easy to use” MagicMark V3 grafische software geleverd met veel handige ingebouwde handige functies. Een USB 2.0-interface maakt een snelle dataverbinding mogelijk tussen een Windows computer en de laser. Er zijn drie laser met oplopend laservermogen leverbaar namelijk: DPLMagic, DPLGenesis  en de DPLNexus Marker.

 

 

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben en geïnteresseerd zijn, dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 297 266191 of per e-mail vanhof@laser2000.nl.