nieuw ontwerp voor Cobolt DPSS lasers

nieuw ontwerp voor Cobolt DPSS lasers van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  06-05-2008

Cobolt heeft voor haar DPSS laser producten een nieuw ontwerp geïntroduceerd. Inmiddels worden de wijzigingen al toegepast op de Blues 473nm, Jive 561nm, Fandango 515nm en Samba 532nm.

De ontwerpwijziging zorgt voor een verbetering in de algehele robuustheid van de Cobolt DPSS lasers. Dit wordt bereikt door een volledig hermetische behuizing en een nieuwe methode om de optische componenten in de caviteit vast te zetten.

De nieuwe sub-behuizing is gemaakt om een perfecte stabiliteit te bereiken zowel thermisch als mechanisch. Als onderdeel van het productieproces wordt de gehele laser gedurende meer dan 8 uur verwarmd op 125°C, zonder dat dit de laser beschadigt of de optische uitlijning beïnvloed.
Dankzij dit proces heeft men een nieuwe montage techniek kunnen toepassen op de optische componenten in de caviteit. Dit resulteert in een zeer stijve verbinding die vrij is van uitgassen en lange termijn verloop. Hierdoor is de laser veel minder gevoelig voor variabele omgevingstemperatuur en transport/opslag condities.
De nieuwe 04-01 behuizing kan aan extreme temperaturen worden blootgesteld en is ongevoelig voor druk en vochtigheid.

Het nieuwe ontwerp heeft bewezen een verbeterde continue vermogen- en bundelstabiliteit te hebben bij wisselende omgevingstemperaturen.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 297-266 191 of contact opnemen met Bart Hengsdijk.

Met vriendelijke groet,

Bart Hengsdijk
product specialist