non-metallic thermometers

non-metallic thermometers van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  14-07-2007

Non-metallic thermometers op basis van glasvezel-fluorescentie

Luxtron produceert hoogwaardige thermometer probes op basis van een optisch meetprincipe: een glasvezel heeft een fluorescerende meettip en het fluorescentiesignaal is afhankelijk van de temperatuur ter plaatse.

Op basis van dit principe zijn hele goede thermometers te maken, die - anders dan thermokoppels - geen metallische componenten bevatten; dus met name geschikt voor halfgeleider-, hoogspannings- en MRi-omgevingen.
Typische meetbereik: -100 tot +350°C met een nauwkeurig-heid van +/- 0,5°C en een resolutie van 0,01°C.

Typische toepassingen:
MRI, halfgeleider-industrie (vanwege non-metallische probes), transformatoren (probes meewikkelen in de windingen) en medisch-invasief.

Mocht u na het lezen van dit persbericht nog vragen hebben en/of geïnteresseerd zijn in verder beeldmateriaal, dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 (0)297-266 191 of contact op nemen met Freek van den Brand.

Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.