optische “TRAP“-detectoren

optische “TRAP“-detectoren van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  14-07-2007

Nieuw: optische “TRAP“-detectoren met grote diameter en zeer hoge quantum efficiency

Deze detectoren zijn bedoeld voor optische kalibratie van Si-detectoren, glasvezel- en laservermogensmeters: de TRAP-detector kan worden gebruikt als interne referentie voor het kalibreren van diverse vermogensmeters en is ideaal voor grote laser-labs of kalibratie-afdelingen.

Deze TRAP-detectoren zijn gebaseerd op een uniek optisch concept dat ontwikkeld is door NIST. Er zijn 2 modellen: SST-TRAP-C voor gecollimeerde of laag-divergente bundels (< +/-5°) en de SST-TRAP-D voor divergente bronnen (< 0.24NA of +/- 16°).

De stroom-respons is binnen 1% nauwkeurig want deze is puur van fysische constanten afhankelijk. De quantum efficiency is groter dan 99% tussen 400 en 950 nm.
De detectoren zijn gebouwd in een EMI-beschermde behuizing met een adapter aan de voorkant voor verschillende glasvezel-connectoren of uitlijn-tools. De TRAP detector kan makkelijk op een optische tafel worden gemonteerd.

Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.